Uusi Nintendo-patentti vihjaa levyttömästä tulevaisuudesta

Optimisen median käyttö ei välttämättä kiinnosta Nintendoa enää tulevaisuudessa, jos sen tuoretta patenttia on uskominen.

23.8.2015 12:15

Nintendon seuraava pelikonsoli saattaa jättää pelilevyt historiaan, yhtiön tuore patenttihakemus vihjaa.

NeoGAF-käyttäjä Röstin esiin kaivamassa patenttidokumentaatiossa kuvaillaan uutta pelaamistarkoitukseen suunniteltua paikallaan pysyvää laitetta, josta ei löydy minkäänlaista optista asemaa. Sen sijaan laitteen vihjataan pyörittävän pelejä pääasiallisesti kovalevyltään, johon ohjelmistoa voitaisiin hankkia netin kautta, kiitos laajalle maailmassa levinneiden laajakaistayhteyksien. Mahdollisuutta suoratoistopelaamiseen ei ole varsinaisesti myöskään suljettu pois dokumentaatiossa, joskaan sitä ei ole siellä selvästi myöskään mainittu.

Aivan täysin Nintendon patentoima pelilaite ei ole välttämättä kuitenkaan hylkäämässä fyysistä mediaa. Patentin dokumentaation mukaan laite voisi lukea nimittäin jonkinlaisia muistikortteja. Tämä on herättänyt pohdintaa siitä, josko levyjen sijaan laitteen pelejä voitaisiinkin jaella kaupoissa vielä pienillä pelikorteilla 3DS-pelien tapaan.

Mielenkiintoisena sivuhuomiona uuden laitteen dokumentaatio myös mainitsee, että laite voisi hyödyntää Wii U:n tapaan näytöllistä peliohjainta.

Hakemus Nintendon patentista jätettiin Yhdysvaltain patenttiviraston käsiin viime helmikuussa. Virasto julkisti sen dokumentit 20. elokuuta.

Huomioida kannattaa, että kyseessä on tosiaan vasta vain pelilaitekonsepti. On hyvinkin mahdollista, ettei sillä ole lopulta mitään tekemistä seuraavan Nintendo-konsolin kanssa, kun se joskus tulevaisuudessa kauppoihin saadaan.

Lähde: USPTONeoGAF, Polygon

Lisää luettavaa