Unity painaa reset-nappulaa – peliteknologiayhtiö irtisanoo neljänneksen työntekijöistään

Viime vuonna kohujen keskelle joutunut Unity uudistuu.

9.1.2024 12:47

Teknologiayhtiö Unity on kertonut jatkavansa uudelleenrakennnusohjelmaansa.

Suositusta Unity-pelimoottoristaan tunnettu yhtiö aloitti viime vuonna organisaatiojärjestelyn, jonka kautta sen on määrä järjestellä toimintojaan uudelleen tulevan kasvun mahdollistamiseksi. Nyt yhtiö on kertonut seuraavista toimenpiteistään suunnitelman toteuttamisessa.

Unity kertoo nyt merkittävistä irtisanomisista osana organisaatiouudistustaan. Uudistuksen myötä Unity aikoo irtisanoa neljänneksen työntekijöistään, mikä tarkoittaa noin 1 800 työtehtävän päättymistä. Irtisanomiset on tarkoitus toteuttaa maaliskuussa päättyvän kuluvan tilivuoden loppuun mennessä.

Kyseessä ovat jo Unityn neljännet irtisanomiset viimeisen vuoden aikana. Viimeksi marraskuussa yhtiö kertoi päättävänsä 265 työtehtävää, mutta ilmoitti samalla jatkavansa yritysjärjestelyjään.

Unity on ollut viimeisen vuoden aikana kovan mylläyksen keskellä. Yhtiö julkisti syksyllä hinnoittelu-uudistuksen, joka herätti kovasti porua pelimoottoria käyttävien kehittäjien ja pelaajien keskuudessa. Unity peruutteli myöhemmin uudistuksen rajuimpia muutoksia. Julkisuusmylläkkä johti kuitenkin toimitusjohtaja John Riccitiellon eroamiseen yhtiöstä lokakuussa.

Lähde: Reuters

Lisää luettavaa