Unity tekee ”uudelleenkäynnistyksen” – peliteknologiayhtiö sulkee toimistoja ja irtisanoo väkeä jo kolmannen kerran tänä vuonna

Unity yrittää kääntää kelkkaansa leikkaustoimilla.

29.11.2023 21:25

Pelimoottoriteknologiastaan tunnettu Unity on paljastanut uusimmat yritysjärjestelytoimensa.

Yhtiö kertoi viimeisimmän osavuosikatsauksensa yhteydessä suunnittelevansa toimintansa uudelleenjärjestelemistä. Nyt yhtiö on paljastanut tarkempia tietoja ”uudelleenkäynnistykseksi” kuvaamistaan suunnitelmista.

Unity kertoo vähentävänsä kaikkiaan 265 työtehtävää uusimmassa leikkausohjelmassa. Samalla yhtiö sulkee myös toimistojaan ympäri maailman. Tarkkoja tietoja suljettavista toimipisteistä ei ole vahvistettu, mutta 14 toimiston leikkauslistalle ovat päätyneet esimerkiksi Berliinin ja Singaporen sijainnit. Osa toimistojen sulkemisista edellyttää henkilöstön kanssa toteutettavia muutosneuvotteluja. Unitylla on toimisto myös Helsingissä. Yhtiö ei ole toistaiseksi kertonut, koskevatko sen leikkaussuunnitelmat kyseistä toimipaikkaa.

Leikkausten osana Unity päättää myös tukisopimuksensa erikoistehostestudio Weta FX:n kanssa. Sopimus oli osa Unityn ja Weta FX:n vuonna 2019 solmimaa sopimusta, jonka yhteydessä Unity hankki Weta FX:n teknologiaosaston omistukseensa.

Lähde: Reuters

Lisää luettavaa