Ubisoftin ja Epic Games Storen tiivis yhteistyö jatkuu Anno 1800:lla – Steam-ennakkotilaukset mahdollisia julkaisuun asti

Anno 1800 sivuuttaa Steamin tavallaan.

30.3.2019 11:01

Ubisoft ja Epic Games ovat jatkamassa läheistä yhteistyötään seuraavaksi kaupunkirakentelupeli Anno 1800:n kanssa. Ubisoftin mukaan uuden pelin myynti tapahtuu ensisijaisesti Ubisoftin oman kauppapaikan sekä Epic Games Storen kautta, joskin ennakkotilaamalla se on mahdollista saada liitettyä osaksi myös Steam-kokoelmaansa.

Pelin Steam-ennakkotilauksien on tarkoitus pysyä auki aina pelin julkaisuun asti, eikä Steamista saatavan version pitäisi erota ominaisuuksiltaan ja tarjonnaltaan muista Anno 1800:n versioista. Moninpeli on siis yhteinen kaikille ja myös kaikkien päivitysten sekä tulevan sisällön on määrä saapua myös Steam-omistajille. 

Ratkaisu muistuttaa hieman tapaa, jolla Metro: Exodus tuotiin myyntiin aiemmin tänä vuonna. Myös kyseinen peli oli mahdollista saada osaksi Steam-kirjastoaan ennakkotilauksen kautta, joskin tuolloin pelin julkaisija Deep Silver katkaisi pelin Steam-ennakkotilaukset nopeasti sen jälkeen, kun pelistä tehtiin yllättäen Epic Games Storen ajallinen yksinoikeus.

Annon tapauksessa on selvästi yritetty ottaa ainakin jonkinlaista oppia Metron julkaisun nousseesta kritiikistä, minkä suhteen Epic Games on jo aiemmin todennut, ettei se halua toistaa vastaavaa tilannetta enää ja että se olisi ajan myötä vielä hölläämässä yksinoikeuksien jahtaamista. Annonkin tapaus jättänee monille silti vielä toivomisen varaa, sillä kaikki, jotka haluaisivat sitoa pelin mieluummin Steam-tiliinsä, laitetaan nyt toimimaan ennakkoon tai odottamaan mahdollista vuoden viiveellä tapahtuvaa varsinaista Steam-julkaisua.

Ubisoftin pelit ovat toki siitä omanlaisiaan, että niin Epic Games Store kuin Steam toimivat niille enemmän vain välikäsinä. Melkeinpä aina Uplayn käyttö on vaadittu. Aiemmin tänä vuonna Ubisoft sivuutti Steamin myös The Division 2:lla, joka sekin on ollut suoraan saatavilla Ubisoftin oman kauppapaikan kautta.

Lähde: Anno (kotisivu)

Lisää luettavaa