Suomessa pelialan merkittävin rahoittaja, teknologian ja innovaatioiden kehittämiskeskus Tekes, panostaa peliteollisuuteen demorahoituksella. Pienen pelifirman kansainvälistymisen kannalta demon tekeminen on melkeinpä välttämätöntä. Ilman sitä on turha haaveilla sopimuksesta merkittävän julkaisijan kanssa. Tekes rahoittaa suomalaisia peliyrityksiä Verso-teknologiaohjelman kautta. Ohjelmistoyritysten liiketoimintaosaamista ja kansainvälistymistä kiihdyttävässä Versossa on mukana jo 21 pelialan yritystä.

Tekes on vuoden 2007 aikana tukenut alaa jo kuudella miljoonalla eurolla. Vastaavat julkiset investoinnit koko EU:n alueella ovat olleet 21 miljoonaa euroa. Suomessa siis julkiset investoinnit väkilukuun nähden ovat 1,1 euroa asukasta kohden, kun koko EU:n alueella vastaava summa jää noin neljään senttiin.

Suomessa alan kasvuvauhdin on arvioitu yltävän 50 prosentin luokkaan kansainvälisen tason liikkuessa 15–20 prosentin välillä. Merkittävä kasvu selittyy sillä, että Suomesta löytyy maailmanluokan sisältöosaamista, teknistä pätevyyttä ja uusia ideoita.
Maailmanlaajuisesti koko teollisuudenalan arvo on noin 25 miljardia dollaria vuodessa.

Lisää luettavaa