Tältä näyttäisi Star Wars Episodi I -elokuva modernilla peligrafiikalla – Naboon taistelua uudelleenluotiin Unreal Engine 5:llä

Grafiikka on edennyt melkoisesti kuluneiden 23 vuoden aikana.

29.1.2022 16:41

Vuonna 1999 ensi-iltansa saaneesta Star Wars Episodi I: Pimeä uhka -elokuvasta voi olla montaa mieltä, mutta sen vaikutusta digitaalisen elokuvanteon ja animaatioteknologian kehitykseen ei voi kiistää. Kuluneen 23 vuoden aikana teknologia on kulkenut melkoisesti myös eteenpäin, kuten YouTube-kanava Cinematic Captures todistaa.

Kanava on julkaissut lyhyen videon, jossa Episodi I:n keskeisen Naboon taistelun alkutaipaleita on rakennettu kokonaan uusiksi Unreal Engine 5 -pelimoottorilla.  Epic Gamesin uusimman moottorin avulla modernin ilmeen saa Kauppaliiton droidien ja gunganien armeijan välisen yhteenoton ensiaskeleet, jotka olivat toteutettu itse elokuvassakin täysin tietokonegrafiikan voimin.

Unreal Engine 5 -uudelleenluonnissa tosin keskitytään ilmekkäiden gunganien sijaan ainoastaan droidiarmeijan esiinmarssiin. Star Wars Episodi I:n kasvojenkohotusta voi ihastella oheisella videosoittimella.

Lisää luettavaa