Street Fighter V palkitsee ahkeria: kaikki pelin lisäsisältö ansaittavissa ilmaiseksi

Capcom ei ole aikeissa myydä Street Fighter V:tä taistelupelifaneille uudelleen ja uudelleen. Samalla on selvinnyt, että kaikki peliin julkaistava lisäsisältö on mahdollista ansaita ilmaiseksi.

19.7.2015 15:15

Ensi vuonna PlayStation 4:lle ja pc:lle saapuva Street Fighter V on muuttamassa Capcomin tapaa laajentaa ja parannella taistelupelejään.

Las Vegasissa järjestetyn Evo 2015 -taistelupelitapahtuman myötä on selvinnyt, ettei Capcom ole enää pelin kehittyessä laittamassa innokkaita taistelupelaajia ostamaan useita eri versioita Street Fighter V:stä. Sen sijaan kaikki Street Fighter V:n lisäsisältö ja päivitykset tuodaan saataville aina pelin alkuperäiseen julkaisuversioon, kun Capcomilla on vain jotain, mitä se haluaa peliinsä lisätä.

Capcom on lisäksi luvannut, että kaikki tasapainopäivitykset sekä pelin järjestelmiin tehtävät hienosäädöt tullaan julkaisemaan Street Fighter V:een aina ilmaiseksi. Mitä tulee vuorostaan pelin lisäsisältöön, voi sitä ostaa kahdella eri valuuttatyypillä: Fight Moneylla tai Zennylla. Näistä Zennyt ovat oikealla rahalla hankittavia maksuvälineitä, kun taas Fight Money -valuuttaa pelaajat ansaitsevat koko ajan peliä pelaamalla.

Uusi valuuttajärjestelmä tarkoittaa, että kun Street Fighter V:een julkaistaan esimerkiksi uusia hahmoja, voivat pelaajat saada ne nopeasti käyttöönsä joko oikeaa rahaa käyttämällä tai sitten ihan vain pelaamalla peliä tarpeeksi. Koska kaiken uuden sisällön voi ostaa peliin nyt myös erikseen, annetaan pelaajille tällä kertaa enemmän valinnanvaraa päättää, mihin kaikkeen he voivat rahojaan pelissä käyttää. Jatkossa uusien hahmojen skippaaminen ei nimittäin enää tarkoita, että pelaaja joutuisi automaattisesti missaamaan joitain pelin muitakin uusia ominaisuuksia.

Vielä tiedossa ei ole, miten Capcom on aikeissa hinnoitella pelinsä lisäsältöä. Varmaa ei myöskään vielä ole, miten suuresti Zenny ja Fight Money ovat eroamassa toisistaan arvoltaan.

Capcomin suunnitelmissa on tukea Street Fighter V:tä uudella lisäsisällöllä jatkuvalla syötöllä. Yhtiössä nähdään, että uuden järjestelmän myötä pelaajat saavat peliin jatkuvasti jotakin uutta odottamisen arvoista, mikä estää peliä muun muassa väljähtämästä. Samalla koska peliä ei viipaloida enää useisiin eri versioihin esimerkiksi Street Fighter IV:n tapaan, ei huolta synny tietenkään myös siitä, että pelaajayhteisö pirstaloituisi.

Kun Street Fighter V julkaistaan, tulee pelistä löytymään valmiiksi 16 pelattavaa hahmoa, joista neljä ovat täysin uusia Street Fighter -universumissa. Tähän mennessä pelin paljastettujen taistelijoiden joukkoon lukeutuvat Ryu, Chun-Li, (Charlie) Nash, M. Bison, Cammy, Birdie ja Ken. Hahmoista kuusi ensimmäiseksi mainittua ovat testattavissa Street Fighter V:n ensiviikkoisessa PlayStation 4 -beetatestissä.

Lähde: PlayStation Blog

Lisää luettavaa