The Sims 4 saa mukautettavat pronominit – esittelyssä seuraava askel kohti sukupuolineutraalimpaa kieltä

The Sims 4 -hahmonluonti saa uuden ominaisuuden.

20.1.2022 09:00

The Sims 4 -hahmonluontiin lisätään mukautettavat persoonapronominit.

Kehittäjä Maxis ilmoitti jo viime vuoden puolella suunnitelmistaan lisätä The Sims 4:n sukupuolineutraalia kieltä. Yksi suunniteltu muutos oli mukautettavien pronominien käyttöön ottaminen. Nyt studio on esitellyt tarkemmin uutta osallistavampaa systeemiä ja sitä, millä tavoin pelaajat voivat kustomoida persoonapronominejaan.

Vielä työn alla oleva ominaisuus tuo simien luomiseen uuden lisäyksen. ”Hei, nimeni on…” -lauseen sijaan hahmonluonti sisältää ”Hei, nimeni ja pronominit ovat…” -kokonaisuuden, joka antaa mahdollisuuden valita pudotusvalikon neljästä vaihtoehdosta. Englanniksi oletusvaihtoehdot ovat he/him/his (hän, mies), she/her/hers (hän, nainen) ja they/them/theirs (he). Näiden lisäksi valittavana on neljäs kustomoitava pronomini, joka mahdollistaa omien vaihtoehtojen lisäämisen. Väärinkäytösten ennaltaehkäisemiseksi ominaisuuteen on lisätty kiroilusuodatin.

Pronominipäivitys tulee lähes kuusi vuotta sen jälkeen, kun The Sims 4 avasi hahmonluonnin sukupuolineutraaliuden mahdollistaen vaatteiden, hiuksien ja muiden fyysisten ominaisuuksien säätämisen ilman sukupuoleen liittyviä rajoituksia.

Lähde: Sims Community (kotisivu), Sims Community (YouTube)

Lisää luettavaa