Segan klassikkoroolipelisarjan paluu peruttu – syynä budjettiongelmat

Kehitysaika ja budjettiongelmat osoittautuivat lopulta liian suuriksi.

9.4.2022 15:00

Segan klassisiin roolipelisarjoihin kuuluvan Shining Forcen uusi tuleminen on peruttu.

Japanilaisen Hive-studion kehittämä Shining Force: Heroes of Light and Darkness -mobiilipeli peruttiin sisaryhtiö Vespan taannoisessa osakaskokouksessa. Syyt projektin hautaamiseen piilevät korealaismedian mukaan kehitysajan pituudessa sekä budjettiongelmissa. Vespa on kärsinyt viimeiset pari vuotta talousongelmista jopa siinä määrin, että sitä uhkaa poistaminen Korean pörssilistalta.

Vespan edustajan mukaan yhtiöllä ei ollut tässä kohtaa muuta vaihtoehtoa kuin leikata kuluja peruuttamalla Shining Forcen tuotanto. Lisäksi firma kertoo keskittyvänsä tulevaisuudessa olemassaoleviin mobiilipeliprojekteihin, eli tornipuolustusroolipeli Time Defendersiin ja King’s Raid 2:een.

Shining Force on Segan taktinen roolipelisarja, joka sai alkunsa yhtiön Mega Drive -konsolilla vuonna 1992. Hive ja Sega solmivat nimikkeen tiimoilta sopimuksen, jonka myötä Hive sai sarjan nimen käyttöön. Shining Force: Heroes of Light and Darkness julkistettiin viime vuoden elokuussa ja sen oli tarkoitus tulla mobiililaitteille kaikilla markkina-alueilla vuoden 2022 ensimmäisen puoliskon aikana.

Lähde: Siliconera

Lisää luettavaa