Sadat pelinkehittäjät työstävät pelejä Nintendo Switchin seuraajalle, kysely paljastaa

Nintendon uutuuskonsolin ympärillä pyörivä huhumylly kiihtyy.

22.1.2024 07:00

Nintendon seuraavan konsolin julkaisu lähestyy, pelinkehittäjät ovat vahvistaneet.

Epävirallisissa yhteyksissä Switch 2:ksi nimettyä konsolia ei ole paljastettu julkisesti. Uudesta Nintendo-konsolista on kuitenkin saatu viime aikoina vihiä useammistakin lähteistä. Nyt pelinkehittäjät ovat antaneet vahvistuksen tulevasta pelikonsolista.

Game Developer Conference on toteuttanut pelinkehittäjien keskuudessa vuotuisen pelialan tilaa kartoittavan kyselyn, jossa selvitetään pelinkehittäjien näkemyksiä pelialan tilanteesta. Kyselyn yhteydessä sadat kehittäjät ovat vahvistaneet työskentelevänsä Nintendon uudelle pelikonsolille saapuvan pelin parissa. Yli 3 000 vastaajaa tavoittaneessa kehittäjien kyselyssä kahdeksan prosenttia vastaajista kertoi työskentelevänsä paraikaa Nintendon Switch-seuraajalle ilmestyvän pelin parissa. Oletettavasti todellinen lukema on vielä suurempi, sillä konsoli on vielä tällä hetkellä virallisesti vakan alla ja oletettavasti Nintendo on ohjeistanut konsolin saaneita kehittäjiä pitämään suunsa supussa laitteen tiimoilta.

Switchin seuraaja oli myös kyselyn mukaan kolmanneksi kiinnostavin alusta pelinkehityksen näkökulmasta. Kehittäjistä 32 prosenttia vastasi olevansa kiinnostunut tulevalle konsolille kehittämisestä. Suosituin alusta oli pc (62 %) ja toiseksi suositun PlayStation 5 (41 %).

Nintendon on huhuttu tuovan uuden konsolinsa markkinoille vielä tämän vuoden aikana. Konsolin julkaisuajankohdaksi on heitetty ilmoille syyskuuta, mutta kyseisen tiedon lähteenä toiminut yritys kertoi ajankohdan olleen vain arvaus. Myös konsolin väitettyjä teknisiä yksityiskohtia on vuodettu julkisuuteen, minkä lisäksi pelialan analyytikko on arvioinut Nintendon kaavailevan reipasta hinnankorotusta uudelle laitteelleen.

Lähde: GDC

Lisää luettavaa