Rockstar Leedsin perustaja Gordon Hall pyysi muilta pelintekijöiltä tukea, että Manhunt 2:n kieltopäätös saataisiin kumottua. Kyse on nimittäin sananvapaudesta: ”Peliteollisuuden tulisi nousta tukemaan meitä, sillä jokaiselle voi tulla eteen tilanne, jossa haluaa esittää teräviä mielipiteitä, ja tarvitsemme sananvapautta tällaisten mielipiteiden esittämiseen.”

Manhunt 2:n väkivaltaisuudesta huhuttiin keväällä jo pitkään ja lopulta Iso-Britannian ikärajoja valvova BBFC kieltäytyi antamasta Manhunt 2 -pelille minkäänlaista ikärajaa eli käytännössä kielsi pelin myynnin. Syynä olivat verisyys, paatuneisuus ja sadismi.

Ensimmäinen Manhunt pääsi kauppoihin K18-leimalla, mihin Hall myös vetoaa: ”Manhunt 2 ei poikkea sisällöltään ensimmäisestä, mutta ajat näyttävät muuttuneen, ja ne ovat muuttuneet tämän tyyppisiä pelejä vastaan. [—] Asian laajempi merkitys koskettaa koko peliteollisuutta. Meidän on näytettävä, että pelit ovat taidetta taiteellisempia kuin elokuvat.”

Hallin näkemyksen mukaan kieltopäätöksen aiheutti pohjimmiltaan se, että pelit mielletään yhä vain lapsille suunnatuiksi. ”Peliteollisuus tuottaa viihdettä aikuisille. Pelejä tehtiin aluksi vain lapsille, mutta näin ei enää ole. Lainsäädäntö on hieman ajastaan jäljessä, mutta jos peliteollisuus vetää yhtä köyttä, ihmisten asenteet muuttuvat toivottavasti nopeammin”, hän toteaa.

Manhunt 2:n taru ei silti ole vielä päättynyt, sillä Rockstar teki BBFC:n päätöksestä valituksen elokuun alussa.

Gordon Hall puhui Develop-lehden haastattelussa.

Lisää luettavaa