Sierra kertoi alkuviikosta, että vuoden 2004 huippuihin lukeutunut Xboxin Chronicles of Riddick: Escape from Butcher Bay on saamassa uuden sukupolven päivityksen.

Xbox 360:lle ja PS3:lle julkaistava Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena ei ole täysimittainen jatko-osa, vaan lähinnä kädenojennus niille uusien konsolien omistajille, jotka eivät alkuperäistä pelanneet.

Butcher Bayhin nähden Dark Athenaa viilataan tietysti grafiikan osalta, mutta myös lähitaisteluun luvataan kiinnittää huomiota. Alkuperäispelin tarinan lisäksi mukaan pakataan noin puolet lisää pelattavaa: Riddickin hyökkäys palkkasoturien Dark Athena -nimiselle avaruusalukselle.

Uusi sisältö vaikuttaisi toiminnallisemmalta kuin alkuperäinen peli, sillä lehdistötiedote kertoo: ”Pelaajalla on vastassaan pelätyn kapteeni Revasin johtama valtava ja verenhimoinen operaatio sekä kapteenin komentamat taisteludroidit. Pelaaja rynnii kuolemanvaarallisiin tilanteisiin ja käy verisiä taisteluja raivokkaita vihollisia vastaan.”

Riddick-fanien kannalta kiinnostava uutuus on myös verkkomoninpeli. Jos ensimmäisen Riddickin perinteitä kunnioitetaan, luvassa lienee hiippailupainoteista ja vaivihkaista moninpeliä ehkäpä Splinter Cellin moninpelin tyyliin. Mikäli verkkopeli rakennetaan taas uuden sisällön pohjalle kuten luultavaa on tulossa on perinteisempää verkkoräiskintää.

Dark Athenasta vastaa ykkösen kehittänyt Starbreeze, joten kehittäjästä ei jatkon laatu ainakaan jää kiinni. Peli on luvattu julkaista tämän vuoden loppupuolella.

Lisää luettavaa