Englannin kirkon ja Sonyn välinen kiista Manchesterin katedraalin käytöstä Resistance: Fall of Man -pelissä saa uusia piirteitä. Englannin kirkko ei AP:n mukaan ole vielä saanut haluamaansa vastausta Sonylta ja pyytää koko Japanin kansaa yhtymään Sonyn-vastaiseen kampanjaan.

Toisaalla pääministeri Tony Blair on parlamentin alahuoneen kyselytunnilla perännyt yritysten yhteiskuntavastuuta, kun asia nostettiin puheeksi Manchesterin alueen edustajan toimesta. ”On tärkeää, että kaikki tämän kaltaisia tuotteita markkinoivat yritykset tuntevat vastuunsa ja ottavat muiden tunteet huomioon”, Blair sanoi. ”On ymmärrettävä, että [yritysten] on voiton tavoittelemisen ohella tunnettava myös laaja sosiaalinen vastuunsa.”

Sonyn edustaja totesi keskiviikkona Tokiosta, että yritys ottaa kirkon mielipiteen vakavasti. Yhtiö ja kirkko ovat aloittamassa tai jo aloittaneet suorat neuvottelut. Kirkko vaatii, että peli vedetään välittömästi myynnistä, että Sony pyytää anteeksi katedraalin luvatonta käyttöä peliympäristönä ja että yritys tekee merkittävän lahjoituksen kirkon koulutusrahastoon.

Lisää luettavaa