Red Dead Redemption 2:n eri versiot Digital Foundryn testipenkissä: ”Xbox One X -versio on paras huomattavalla marginaalilla”

Arvostettu Digital Foundry laittoi vuoden odotetuimman pelin eri versiot rinnakkain.

26.10.2018 12:21

Eurogamer-sivuston arvostettu pelien teknologiaa tutkiva Digital Foundry otti tänään ilmestyneen Red Dead Redemption 2:n testipenkkiinsä. Peli on teknologinen taidonnäyte sekä Xbox One X:llä että PlayStation 4 Prolla, mutta erojakin on.

Kattavassa vertailussa sivusto päätyy odotettuun tulokseen: Rockstarin teknologinen ihme näyttää ja toimii parhaiten Xbox One X -tehokonsolilla, joka tunnetusti pystyy pyörittämään pelejä natiivilla 4K-resoluutiolla. Myös PlayStation 4 Pro -konsolilla peli on varsin näyttävä, vaikka Sonyn tehokonsolilla käytetään todennäköisimmin checkerboarding-renderöintiteknologiaa 4K-resoluution aikaansaamiseksi.

Ero on havaittavissa raportin mukaan ”huomattavalla marginaalilla”, sillä Xbox One X -versio on testin mukaan myös suorituskyvyltään pelin paras versio.  Xbox One X -versio pysyy suunnitellussa 30fps-ruudunpäivityksessä hieman tasaisemmin kuin PlayStation 4 Pro -versio, jossa vastaavat suorituskyvyn notkahdukset ovat havaittavissa hieman selkeämmin, etenkin kylissä liikkuessa. Sen sijaan pelien tekstuurit ovat raportin mukaan kummallakin tehokonsolilla hyvin samalla viivalla.

Mikäli hyllystä löytyy konsolien alkuperäiset versiot, tuntuisi etu olevan perinteisellä PlayStation 4:llä, jolla peli pyörii sujuvasti standardilla 1080p-resoluutiolla. Heikoimman tuloksen saa Xbox One -perusmalli, jolla Red Dead Redemption 2 yltää ”suttuiselta näyttävään” 864p-resoluutioon. Tämän myötä Xbox One -peruskonsolilla peli on suorituskyvyltään hieman sulavampi kuin alkuperäisellä PS4:llä.

Digital Foundryn kattavan raportin ja laajemmat vertailukuvat voi katsastaa täältä.

Lähde: Eurogamer

Lisää luettavaa