Amazonin suoratoistopalvelu Twitch ilmaisi tiedostavansa käyttäjien turhautumisen ahdisteluun ja häirintään alustallaan. Palvelu lupaa taistella ongelmaa vastaan.

Twitchissä on taas nähty tavallista enemmän vihahyökkäyksiä, joiden aikana joukko käyttäjiä täyttää striimaajien chat-keskustelun lähettämällä toistuvasti samoja vihamielisiä viestejä. Aiheena on yleensä sisällöntuottajien etninen tausta tai sukupuoli sekä seksuaalisuus. Viimeisin julkisuuteen noussut häirintäisku oli suunnattu Rek It Raven -nimisen striimaajan lähetykseen. Hän vastasi hyökkäykseen vaatimalla sosiaalisessa mediassa Twitchiä tarjoamaan parempia työkaluja häirinnän torjumiseksi. TwitchDoBetter-hashtag nousi suosituimpien joukkoon keskustelun kuumetessa.

– Olemme nähneet paljon keskustelua bottauksesta, vihahyökkäyksistä ja muista häirinnän muodoista, jotka kohdistuvat vähemmistöryhmien sisällöntuottajiin. Pyydätte meitä toimimaan paremmin, ja tiedämme, että meidän on tehtävä enemmän näiden ongelmien ratkaisemiseksi, Twitch vastaa Twitterissä.

Twitch lupaa jatkaa avointa vuoropuhelua sisällöntuottajien turvallisuudesta ja kiittelee palautteesta. Viime vuonna perustettu Twitchin turvallisuuslautakunta kehittää uusia käytäntöjä ja ominaisuuksia, joilla pyritään muun muassa tehostamaan valvontaa. Lautakunnassa istuu niin verkkoturvallisuuden asiantuntijoita kuin sisällöntuottajiakin.

Lähde: Twitch (Twitter)

Lisää luettavaa