Nintendon pitkään huhuttu paranneltu Switch-malli astuu julkisuuteen ennen E3 2021 -tapahtumaviikkoa, povaavat uutissivusto Bloomberg ja  pelisivusto Eurogamer sisäpiirilähteisiinsä nojaten.

Bloombergin sisäpiiritietojen mukaan uusi Switch-malli julkaistaan syys- tai lokakuun aikana, jonka jälkeen uusi malli korvaisi ajan mittaan nykyisen version kauppojen hyllyillä. Pienempi Switch Lite sen sijaan pysyy markkinoilla uuden mallin rinnalla. Bloomberg kertoo myös Switchin kohdanneen tuonto-ongelmia viimeisen koronavuoden aikana, joskin konsolin eri komponenttien ansiosta esimerkiksi mikrosiruvaje ei ole yhtä huomattava kuin PlayStation 5:n ja Xbox Series -konsoleiden kohdalla.

Eurogamerin mukaan uusi konsoli esitellään ennakkoon, jotta kolmannen osapuolen kehittäjät ja julkaisijat voisivat esitellä vapaammin sille kehittämiään pelejä E3-viikon aikana. Näin myös Nintendo itse voisi keskittyä messuviikolla puhtaasti uuteen pelitarjontaansa.

Tänä vuonna täysin digitaalisesti järjestettävät E3 2021 -messut ovat käynnissä 12. – 15. kesäkuuta. Nintendo ei ole toistaiseksi kommentoinut raportteja tai paljastanut tarkempia E3-aikataulujaan.

Aikaisempien raporttien mukaan televisioon kytkettynä 4K-resoluutioonkin taittuvaa tehokkaampaa Switch-mallia työstetään yhdessä Samsungin kanssa, joka vastaa konsolin 7-tuumaisten ja 720p-resoluutioon soveltuvien OLED-näyttöjen valmistuksesta..

Lähde: Eurogamer, Bloomberg

Lisää luettavaa