Pyörtääkö Sony päänsä Helldivers 2:n PlayStation-käyttäjätilipakosta? Kehittäjä vahvistaa käyvänsä keskusteluja asiasta

Arrowhead ei ole itsekään tyytyväinen PSN-tilipakkoon.

5.5.2024 08:30

Helldivers 2:n PlayStation-käyttäjätilipakko saattaa sittenkin vielä muuttua.

Helmikuussa julkaistun Helldivers 2:n ilmoitettiin perjantaina vaativan jatkossa PlayStation Network -tunnuksen myös pc:llä. Muutos sai vastaan suoranaisen täystyrmäyksen pelaajilta, jotka osoittivat tyytymättömyyttään pelin käyttäjäarvioissa.

Vastaanotto ei jäänyt huomaamatta myöskään kehittäjä Arrowheadilta, joka pyyteli anteeksi muutoksen viestintää. Nyt ruotsalaisstudio näyttää myös pyrkivän eroon PSN-tilipakosta.

Alkuvuoden tuottoisimpien pelien listan kärkisijoille kivunneen Helldivers 2:n yhteisövastaavan mukaan päätös muutoksesta ja sen viestintä pelaajille on ollut Sonyn vastuulla, eivätkä kehittäjät itsekään ole olleet innoissaan asiasta. Discordissa julkaistun viestin mukaan studio on asiassa pelaajien puolella ja käy paraikaa keskusteluja asiasta.

Arrowhead huomioi pelaajien tapaan, että PSN-kirjautumispakkoon kytkeytyy esimerkiksi PSN-palveluiden alueelliseen saatavuuteen liittyviä ongelmia. PSN ei ole saatavilla esimerkiksi Baltian maissa, minkä vuoksi näissä maissa pelaavat käyttäjät joutuisivat rekisteröimään tunnuksensa toiseen maahan, mikä taas rikkoo Sonyn omia käyttäjäehtoja.

Toistaiseksi Sony tai Arrowhead eivät kuitenkaan ole vahvistaneet muutoksia suunnitelmiin PSN-käyttäjätunnusten pakosta Helldivers 2 -pelaajille. Näillä näkymin kirjautuminen tulee siis kesäkuusta alkaen pakolliseksi myös vanhoille Helldivers 2 -pelaajille aiemman ilmoituksen mukaisesti.

Lähde: PC Gamer

Lisää luettavaa