Daily Mailin mukaan brittilapsien pelaamisesta aiheutuvat rasitusvammat ovat nousussa, siinä missä perinteiset kiipeilyruhjeet ovat laskussa. Brittisairaaloista kerättyjen tilastojen mukaan aikavälillä 1999-2006 puusta putoamisen aiheuttamat ruhjeet ovat vähentyneet kolmanneksella, kun taas pelirasitusvammat ovat lisääntyneet vastaavassa suhteessa. Samoin pyöräilyvammat ovat vähentyneet viidenneksellä kahdeksan viime vuoden aikana.

Daily Mail päättelee tilastosta, että pelaaminen ryöstää lapsilta lapsuuden, koska PlayStation-sukupolvi ei enää kiipeile puissa tai harrasta ulkoilua yhtä paljon kuin ennen. Tapaturmien ehkäisyyn keskittyvän The Royal Society for the Prevention of Accidents -järjestön edustajan mielestä pikkuruhjeet ovat tarpeellisia, sillä ne kuuluvat lapsuuteen ja opettavat tunnistamaan riskejä.

Lehti siteeraa myös cornwallilaista yritystä nimeltä The Mighty Oak Tree Climbing Co, joka järjestää kiipeilyelämyksiä kaikenikäisille. Yrityksen toimitusjohtaja Alan Stock toteaa: ”Omat lapseni ovat onnellisimmillaan puussa. Heitä lukuun ottamatta en enää nykyään edes näe lapsia kiipeilemässä puihin. Sellaisessa kulttuurissa nykyään elämme – tietokoneistuneessa ajassa.”

Stock jatkaa: ”Puihin kiipeily auttaa lasta arvostamaan ympäristöä, mutta tietokonepelien pelaaminen ei opeta mitään. On niin helppoa jäädä vain kotiin löhöämään.”

Lisää luettavaa