Pokémon-korttipeli on saamassa uuden digitaalisen version. The Pokémon Company paljasti näin maanantaina mobiililaitteille, Windows-koneille ja Maceille suuntaavan Pokémon Trading Card Game Liven, joka korvaa nykyisen Pokémon TCG Online -digiversion.

Pokémon TCG Onlinen saavuttua jo yli kymmenen vuotta sitten, ei Pokémon TCG Live tarjoa pelkästään mahdollisuutta päivittää peliä ja sen taustalla olevaa teknologiaa, vaan tuoda mukaan enemmän faneja tarjoamalla helposti lähestyttävä sovellus älypuhelimille, tableteille, pc:lle ja Macille. Pokémon TCG Live varustetaan myös monilla parannuksilla, kuten uudella korttilogiikkamoottorilla, joka tarjoaa pelaajille enemmän palautetta pelitapahtumista. Mukana nähdään myös Ranked-puoli, Battle Pass, duplikaattikorttien suojeleminen Credit-valuutalla, 3D-avareja, päivitettyjä visuaalisia efektejä ja sulavampi pelattavuus, Pokémonin tukisivuilla kerrotaan.

Pokémon Trading Card Game Live käyttää hyödyksi samoja käyttäjätilejä kuin edeltäjänsä ja se mahdollistaakin näin myös monien jo hallussa olevien korttien siirtämisen peliin, kun se julkaistaan. Julkaisussa virallinen tuki löytyy heti Sword & Shield -sarjan lapuille sekä valikoiduille Sun & Moon -sarjan korteille (Lost Thunder Cosmic Eclipse). Myöhemmin tuki lisätään myös muille Sun & Moon -korteille sekä XY– että Black & White -sarjalle. HeartGold & SoulSilver -tuki sen sijaan jää historiaan.

Mikäli hallusta löytyy avaamattomia korttipaketteja, muutetaan ne pelin sisäiseksi kristallivaluutaksi. Kristalleja käytetään juurikin hyödyksi uusien korttiapakettien hankinnassa. Sen sijaan pelaajien välistä korttien vaihtamista uudessa pelissä ei voi harrastaa.

Uudesta versiosta ei vastaa enää Pokémon TCG Onlinen tehnyt Dire Wolf Digital, vaan hanke on nyt enemmän sisäinen The Pokémon Companylle.

Tarkalleen tiedossa ei vielä ole, milloin Pokémon Trading Card Game Live julkaistaan. Se tuodaan ensin kuitenkin vielä tämän vuoden aikana mobiililaitteilla testiin vielä Kanadassa, minkä ohella odotettavissa on myös globaali avoin betatesti sen pc-version osalta. Edeltäjä TCG Online on määrä sulkea hieman ennen TCG Liven saapumista tilien yhteensopivuuden varmistamiseksi.

Lähde: Pokémon (tukisivu), Pokémon TCG (kotisivu)

Lisää luettavaa