Peter Molyneux’n ja Lionhead-studion Fable 2:n tekemisestä pidetään videopäiväkirjaa. Sen ensimmäinen episodi on nyt nähtävillä pelin kotisivulla.

Videolla kehittäjät ovat hempeällä tuulella, sillä ensimmäisen episodin aiheena ovat tunteet. Tekijät puhuvat rakkaudesta, kunnioituksesta ja pelosta – Fable 2:n kehittyneen tekoälyn väitetään mahdollistavan tunteiden kokemisen pelissä aivan uudella tavalla. Ohjelmoija Jonathan Shaw jopa toteaa: ”Tekoälyhahmomme rakastuvat sinuun.”

Fable 2 on videolla kerrotun mukaan silti perinteinen roolipeli siinä mielessä, että pelaaja suorittaa eeppisiä ja yliluonnollisia tehtäviä toiminnallisissa merkeissä. Näkyvin konkreettinen uudistus on Molyneux’n jo Game Developers Conferencessa mainitsema pelihahmon mukana kulkeva koira. Sen käyttäytymistä kuvaillaan nytkin: koiranappi puuttuu!

Koiraa ja tunteita käsitteleviä visioita kuunnellessa kannattaa kuitenkin pitää mielessä, että Molyneux’lla on aina uuden projektin aikana paha tapa puhua läpiä päähänsä – lopullinen peli on usein jotain muuta kuin etukäteen on hehkutettu.

Mutta onneksi Fable 2:n luovalla johtajalla Dene Carterilla on Molyneux’nkin kannalta rohkaisevia sanoja: ”Rakkautta on se, että joku antaa sinulle anteeksi, vaikka käyttäydyt kuin idiootti”.

Muista lukea myös Pelaajan GDC:stä tekemä Fable 2 -uutinen.

Lisää luettavaa