Overwatch-sankari McCreen nimi muuttuu Activision Blizzard -skandaalin myötä

Hahmo oli nimetty Blizzarilta poistuneen Jesse McCreen mukaan.

27.8.2021 11:07

Overwatch-räiskinnän hahmokaartiin aina sen alusta asti kuulunut McCree saa uuden nimen. Blizzard on vahvistanut asian kaksi viikkoa sen jälkeen, kun Blizzard-suunnittelija Jesse McCreen ilmoitettiin jättäneen yhtiön Activision Blizzardia ravisuttaneen työkulttuurikohun ja -oikeushaasteen jälkeen.

Hahmo oli juurikin nimetty McCreen mukaan. Myös ainakin World of Warcraftissa ilmenneitä kehittäjien mukaan nimettyjä hahmoja on alettu siistiä pois pelistä.

– Rakensimme Overwatchin maailman sen idean varaan, että inklusivisuus, tasavertaisuus ja toivo ovat paremman tulevaisuuden rakennusosia. Ne ovat keskeinen osa peliä ja Overwatch-tiimiä. Pohdiskellessamme parasta tapaa elää arvojemme mukaisesti ja demonstroida sitoutumistamme luoda niitä heijastava pelimaailma, uskomme välttämättömäksi vaihtaa tällä hetkellä McCreena tunnetun hahmon nimen johonkin, joka edustaa paremmin kaikkea sitä, mitä Overwatch myös edustaa, Blizzardin lausunnossa todetaan.

Blizzard ei ole antanut aikataulua muutokselle, mutta kertoo sen toteuttamisen vievän aikaa ja vaikuttavan osin myös Overwatchiin liittyvän uuden materiaalin esittelyyn. Aikeena Blizzardilla oli julkaistassa syyskuussa uutta tarinaa ja pelisisältöä tarjoava tarinankaari, jossa McCreen oli määrä olla suuressa osassa. Nyt kyseistä sisältöä on kuitenkin lykätty, mitä nytsyyskuun aikana peliin on odotettavissa kyllä tuore FFA-tyypin kartta.

– Tästä lähin pelin sisäisiä hahmoja ei nimetä enää oikeiden työntekijöiden mukaan ja olemme huomaavaisempia sekä tarkkaavaisempia viitatessamme oikeaan maailmaan tulevassa Overwatch-sisällössä.

Lähde: Overwatch (Twitter), Kotaku

Lisää luettavaa