Switchista on tullut Yhdysvalloissa nopeimmin kaupaksi käynyt kotikonsoli, Nintendo hehkuttaa tuoreella lehdistötiedotteellaan. Yhtiön mukaan laitetta on myyty maassa sen ensimmäisen kymmenen kuukauden aikana yli 4,8 miljoonaa kappaletta, mikä asettaa sen edelle Wiin alkuperäistä myyntitahtia.

Nintendo kaupitteli Wiitä aikoinaan samassa ajassa hieman reilut neljä miljoonaa kappaletta.

Varsinkin Nintendon omat suurpelit ovat myös pärjänneet alustalla. Nintendon mukaan 60 prosenttia amerikkalaisista Switch-omistajista omistaa myös Super Mario Odysseyn ja 55 prosenttia The Legend of Zelda: Breath of Wildin. Mario Kart 8 Deluxe löytyy sekin yli puolelta laitteen omistajalta ja Splatoon 2 noin 20 prosentilta.

Tämän vuoden osalta Nintendo lupaa laitteelle muun muassa sellaisia pelejä, kuten uuden Yoshi-nimikkeen, Kirby: Star Alliesin ja kaksi ensimmäistä Bayonetta-sarjan osaa. Luvassa pitäisi olla myös ”hauskoja yllätyksiä” sekä jatkuvaa tukea peliyhtiöiltä, kuten EA:lta Activisionilta, Ubisoftilta, Capcomilta, Segalta, Take-Twolta ja Bethesdalta. Indiepelien tulvan pitäisi senkin jatkua.

Lähde: Nintendo

Lisää luettavaa