Nintendo sulkee 3DS:n ja Wii U:n eShop-kauppapaikat

Nintendo 3DS:n ja Wii U:n kauppapaikat ajetaan alas asteittain.

16.2.2022 15:24

Nintendo on ilmoittanut sulkevansa 3DS:n ja Wii U:n eShop-kauppapaikat maaliskuuhun 2023 mennessä.

Sulku tapahtuu asteittain, ja kauppapaikkojen toimintaa tullaan rajoittamaan merkittävästi jo tämän vuoden puolella. Toukokuun 23. päivästä lähtien Nintendo-tileille ei voi enää siirtää maksukortilta varoja 3DS:n tai Wii U:n eShopin kautta. 29. elokuuta alustoilta poistuu myös mahdollisuus eShop-saldokorttien käyttämiseen.

Pelien latauskoodeja voi lunastaa 3DS:llä ja Wii U:lla ensi vuoden maaliskuun loppupuolelle asti, jonka jälkeen myös tämä ominaisuus poistuu. Myös pelidemojen ja muun ilmaisen ladattavan sisällön jakelu loppuu tuolloin.

Ensi vuoden maaliskuuhun asti 3DS:n ja Wii U:n kauppapaikoilla on myös mahdollista käyttää Nintendo-tilille muualta siirrettyjä varoja, mikäli vanhan Nintendo Network ID -tunnuksensa on yhdistänyt Switchillä käytössä olevaan Nintendo Account -tiliinsä. Tarkkaa päivämäärää maaliskuun sulkutoimenpiteille ei ole annettu.

Muutokset vaikuttavat myös muihin kauppapaikkaominaisuuksia sisältäviin sovelluksiin, kuten 3DS:n StreetPass Mii Plazaan sekä Nintendo Badge Arcadeen.

Nintendon mukaan jo kertaalleen ostettujen tai lunastettujen pelien ja lisäsisällön lataaminen uudelleen tulee onnistumaan 3DS:llä ja Wii U:lla myös maaliskuun 2023 jälkeen. Myös päivitysten lataaminen ja verkkopeliominaisuudet tulevat toimimaan normaalisti tulevaisuudessakin.

Lähde: Nintendo

Lisää luettavaa