”Olisin voinut suunnitella Halon. En vain halunnut”, Nintendon suunnittelijaguru Shigeru Miyamoto sanoo Entertainment Weekly -viihdelehden juuri julkaistussa haastattelussa. Mieluummin hän yrittää luoda uudenlaisia pelikokemuksia, joita kukaan ei ole aiemmin tehnyt.

54-vuotias Miyamoto pohtii haastattelussa, että hän saattaisi haluta tehdä pelin joka rohkaisee ihmisiä ymmärtämään verojen maksamisen tärkeyden.

– Japanissa tehdään paljon pimeää työtä. Maailmassa on paikkoja, joissa ymmärretään veronmaksun merkitys yhteiskunnalle, mutta Japanissa tätä ei ymmärretä. Yhteiskunnallinen vastuu voisi olla asia, jota haluaisin käsitellä pelissä, Miyamoto pohtii.

– Taidan kuulostaa vanhalta mieheltä, kun mainitsen näitä ideoita, hän sanoo. Toinen aihe jota hän miettii, on vanhusten kunnioittaminen. Miyamotoa ärsyttää, kun ihmiset eivät metrossa anna istumapaikkoja vanhuksille.

Miyamoto kertoo, ettei hän pelitestaa luomuksiaan kyselylomakkeiden avulla. Sen sijaan hän katsoo ihmisten silmiä ja kasvoja kun he pelaavat. ”Ovatko he iloisia, ovatko he turhautuneita”, Miyamoto kuvailee testausprosessiaan.

Kaikkiin peleihin Miyamoto ei ole tyytyväinen, vaikka on kehitysvaiheessa uskonut niihin.

– Olemme tehneet aiemmin yhteistyötä F-Zeron ja Starfoxin puitteissa ulkopuolisten kehittäjien kanssa ja ihmisetkin innostuivat pelien ideasta. Lopputulos ei kuitenkaan lunastanut odotuksia!, Miyamoto sanoo.

Haastattelussa mainitaan myös Zeldan odotettua heikompi menestys Japanissa. Sen Miyamoto kuittaa aikojen muuttumisella:

– Luulen että on entistä vähemmän ihmisiä, joita kiinnostavat Zeldan kaltaiset suuret roolipelit, Miyamoto sanoo.

Lisää luettavaa