Microsoftin ydinpommi ja odotetun Lego-pelin pimeä puoli – tässä menneen viikon suurimmat uutiset

Uutisia, kommentteja ja miljardeja dollareita viikolta 3.

25.1.2022 14:18

Päättyneellä viikolla saatiin hieraista silmiä hämmästyksestä, sillä Microsoft ilmoitti hankkivansa pelijätti Activision Blizzardin historiallisella jättisummalla. Hankinta tietysti valloitti ostikot koko viikoksi, vaikka pääsipä päivänvaloon myös esimerkiksi tieto uuden Lego Star Wars -pelin ongelmista sekä uuden hitti-ilmaispelin yllätysjulkaisusta.

Näistä ja muista aiheista voi lueskella lisää oheisesta viikon suurimpia uutisia koostavasta listauksestamme.


Call of Duty, World of Warcraft, Crash Bandicoot ja kumppanit siirtyvät Xboxin kelkkaan – Microsoft ostaa pelijätti Activision Blizzardin historiallisella jättisummalla

Microsoft on ostamassa yhtenä maailman suurimpana pelitalona tunnetun Activision Blizzardin. Ohjelmistojätti on ilmoittanut, että se on päässyt sopuun Activision Blizzardin ostamisesta, minkä hinnaksi on raportoitu kertyvän 68,7 miljardia dollaria. Kyseessä olisi ylivoimaisesti suurin pelialan yrityskauppa tähän asti.

Activision Blizzard tunnetaan muun muassa sellaisista suurnimistä kuin Call of Duty, World of Warcraft, Diablo ja Overwatch. Keskustelua onkin jo ennakkoon herättänyt paljon, miten Xbox-keskeinen tulevaisuus pelijätin tuotteilla oikein on. Osaltaan nähtäväksi jää, miten työkulttuurikohun keskellä vellonut pelijätti siivoa tiensä pois tekemästään sotkusta.

Lue koko uutinen

Ei jumaleisson mikä pommi….Activision-Blizzardin luuli olevan yksi niistä julkaisijoista jonka ei olisi kuvitellut olevan myytävänä. Toivottavasti tämä nyt tarkoitaa hyviä asioita etenkin Blizzardin pelien kannalta. -Balnazzard

Nyt on osto sitä luokkaa, että pitää itsekin hetki sulatella meneekö tässä vähän liikaa munia yhteen koriin. Samaa varmaan sulattelee tällä hetkellä jenkkilän kilpailuviranomaiset. -Haerski


Lego Star Wars: The Skywalker Saga sai julkaisupäivän – odotettu yhdeksän elokuvan peliseikkailu käynnistyy keväällä synkän varjon alla

Pitkään kehitteillä ollut Lego Star Wars: The Skywalker Saga on saanut julkaisupäivän. Useamman lykkäyksen jälkeen Warner Bros. ja TT Game lupailevat, että kaikki yhdeksän Tähtien sota -pääelokuvaa yhteen niputtava palikkoseikkailu julkaistaan 5. huhtikuuta. Polygon-sivuston tuoreen raportin mukaan The Skywalker Sagan kehitys on kestänyt kaikkiaan lähes viisi vuotta, eikä kyseessä ole ollut kehittäjien kannalta mukava projekti.

Lue koko uutinen

Tätä olisi varmaan mukava pelata Switchillä. Toivottavasti peli etenee kronologisesti, mikä olisi minusta oikea tapa kokea seikkailu. Katsoin muutama vuosi sitten kaikki kuusi Star Warsia putkeen ja voisihan sitä katsoa loput viisikin. -Sundance Kid

Ilmeisesti pelaaja saa päättää missä järjestyksessä trilogiat pelaa. -jjl89


Yllätys! Ilmaispelattava Yu-Gi-Oh! Master Duel -virtuaalikorttipeli julkaistiin

Viime kesänä paljastettu ilmainen Yu-Gi-Oh! Master Duel on nyt saatavilla. Aiemmin päiväämättömänä odoteltu digikortinläiskintä saapui kertarysäyksellä PlayStation 5:lle, PlayStation 4:lle, Xbox Seriesille, Xbox Onelle, Switchille ja pc:lle Steamin kautta. Peli tarjoaa täyden ristiinpeluu- ja tallennustuen kaikkien alustojen välillä.

Peli on sittemmin kavunnut muun muassa Steamin eniten yhtäaikaisia pelaajia tällä viikolla keränneiden nimikkeiden joukkoon.

Lue koko uutinen


The Sims 4 saa mukautettavat pronominit – esittelyssä seuraava askel kohti sukupuolineutraalimpaa kieltä

The Sims 4 -hahmonluontiin lisätään mukautettavat persoonapronominit. Kehittäjä Maxis ilmoitti jo viime vuoden puolella suunnitelmistaan lisätä The Sims 4:n sukupuolineutraalia kieltä. Yksi suunniteltu muutos oli mukautettavien pronominien käyttöön ottaminen. Nyt studio on esitellyt tarkemmin uutta osallistavampaa systeemiä ja sitä, millä tavoin pelaajat voivat kustomoida persoonapronominejaan.

Lue koko uutinen

Kohteliaisuudesta minua kiinnostaisivat puhuttelumuodot (”Hyvät naiset, herrat ja…”), ettei käy kuten Gta: VC Storiesissa. Ehkä käytös- ja tapatietoa löytyy muualta. -Erik H.

Suomessa puhekielessä yleisin pronomini on ”se”. Olen ylpeä suomenkielestä mur72


Tunnetun PS5- ja Xbox Series X -trokauspalvelun omistaja väittää auttavansa luomaan nuoria yrittäjiä

Jälleenmyyntiyhteisö Aftermarket Arbitragen omistaja Jack Bayliss yrittää oikeuttaa trokauspalvelunsa pyörittämistä nuorten yrittäjien tukemisella. Bayliss vetää tilauspalvelua, jonka jäsenet maksavat hänelle 40 dollaria kuukaudessa saadakseen tietoa muun muassa PlayStation 5:n ja Xbox Series X:n varastoista. Tiedon avulla tilaajat ehtivät ostaa isoja määriä konsoleita ennen muita ja myydä niitä eteenpäin korkeammalla hinnalla.

Lue koko uutinen

Moraalinen ihminen ei tässä maailmassa rikastu..jokainen voi itse valita, ostaako Coca colaa vai esim jonkun pikku panimon limuja. Sama asia pätee tässä firmassa, jokainen voi olla ostamatta ps5 niin pitkään, kun niitä taas saa esim vpd:stä -Hepii89

Tässä on myös sama ongelma kuin boikotoinnissa, näinhän se on että jos kukaan ei osta Samsungin puhelimia, niin ei Samsung kauaa pystyssä pysy, mutta jos minä itse niitä boikotoin niin eipä siinä kauheasti mitään tapahdu. En itse tule ostelemaan ikinä mitään trokareilta, mutta se ei estä muita ostamasta ja olemasta osa ongelmaa. -Marioysikax


Näyttävä hittipeli on pian myös Netflix-sarja – The Cuphead Show päivättiin trailerin kera

Vanhoista piirrossarjoista ammentanut 2D-toimintapeli Cuphead on pian oma piirrossarjansa. Netflix on vahvistanut, että peliin pohjautuva The Cuphead Show suuntaa suoratoistopalveluun 18. helmikuuta. Päiväys tuli ilmi The Cuphead Show’n uusimmalla trailerilla.

Lue koko uutinen


Massiivisotapeli Foxholen pelaajat menivät lakkoon – vaativat kehittäjiltä uudistuksia pelimekanismeihin

Iso joukko Foxhole-massiivimoninpelin pelaajista on mennyt lakkoon vaatiakseen uudistuksia pelin mekanismeihin. Pelin logistiikasta vastanneet pelaajat eivät ole täysin tyytyväisiä asemaansa pelissä. Foxholen logistiikkapelaajien perustama LOGI-liitto julkaisi äskettäin avoimen kirjeen, jossa he vaativat kehittäjä Siege Campia tekemään merkittäviä korjauksia logistiikkarooliin.

Lue koko uutinen


Pysyvä kuolema oli liikaa – Icarusta rukataan helpommaksi

Kehittäjä RocketWerkz muokkaa liian vaikeaksi koetun Icarus-selviytymispelin pysyvän kuoleman sääntöä vähän helpommaksi. Studio aikoo lisätä Icarukseen niin sanotun vakuutuksen valituille tehtäville. Tämän ansiosta pelaajat eivät menetä hahmoaan kokonaan, vaikka eivät pääsisikään ajoissa takaisin pelastusalukseen.

Lue koko uutinen


Nämä pelit saapuivat tällä viikolla – Rainbow Six -räiskeen uusi askel ja aurinkoista urheilujuhlaa

Tällä viikolla päästiin muun muassa jälleen yhteistyöräiskinnän makuun, sillä Rainbow Six Extraction lukeutui osaksi uutuuspelien antia. Maailma kaipasi pelastusta toki yhteistyöhön myöskin taipuvalla Nobody Saves the Worldilla, kun taas kolikkopeliklassikolle jatkoa tarjonnut Windjammers 2 tarjoili nopeatempoista arcade-urheilua sitä kaipaaville. Kotimainen Dysmantle laajeni sekin konsoleille ja uuden Hitman-trilogian kaikki sisältö julkaistiin kokoelmapakettina samaan aikaan Hitman 3:n Steam-debyytin kanssa.

Lue koko uutinen


Viikon aikana kerrottuja julkaisupäiviä

Lisää luettavaa