Nintendon konsolissa ei ole grafiikkapuolella edes samoja tehoja kuin vanhassa Xboxissa, tykittää Microsoftin viihdejohtaja Robbie Bach eWeekin haastattelussa. ”Tuote on saanut enemmän laajaa suosiota kuin olisin uskonut. Se on oikein hyvä tuote, mutta sillä on oikeasti vain rajoitettu yleisö ja aika rajattu vetovoima, joka suoraan sanottuna perustuu yhteenä asiaan eli itse ohjaimeen.”

”Ja loppuosa tuotteesta ei ole itse asiassa hyvä tuote – en halua loukata – mutta esimerkiksi grafiikkapuoli ei ole kovin vahva, itse laite on alitehoinen, se ei näytä dvd-elokuvia ja suuri osa laitteen ominaisuuksista ei ole niin kovin kiinnostavia”, Bach tulittaa.

”Eivätkä muut pelitalot tee paljoa rahaa tällä koneella, koska Nintendo nappaa kaikki rahat, eikä sillä Halon kanssa kilpailu tai Maddenin kaltaisen kokemuksen tarjoaminen ole helppoa.”

Newsweek-lehden Level Up -blogi tarttui Bachin kommentteihin ja pyysi jatkolausuntoja kahdelta pelinkehittäjältä, jotka halusivat pysyä nimettöminä.

”Wiin näyttöpiiri on itse asiassa hyvin samanlainen kuin jo seitsemän vuotta vanha Nvidian Geforce 2, koska se käyttää valmiita tehosteita itse ohjelmoitujen sijaan”, toinen pelinkehittäjä sanoo.

”Liki kaikki pc:n, Xbox 360:n ja PS3:n grafiikkatehosteet voidaan kuitenkin sovittaa Wiin näytönohjaimen valmiisiin rakenteisiin”, pehmentää puolestaan toinen kehittäjä. ”Itse asiassa suuren osan tehostekoodista voi kääntää Wiille niin, että lopputulos on hyvin lähellä isoja konsoleita tehot huomioon ottaen”.

”Syynä Wiin grafiikkapiirin rakenteeseen on hinta”, kehittäjä jatkaa. ”On paljon halvempaa tehdä valmisrakenteinen piiri.”

Entä miten Newsweek arvioi Bachin lausuntoa? ”Ei ihan napakymppi, mutta teknisesti ajatellen niin pirun lähellä, että tähtäystä on kehuttava.”

Lisää luettavaa