Microsoft vahvisti viimein Gamefest 2007 -tapahtumassaan, että palvelinpohjaiset pelit, kuten massiiviset verkkopelit, saavat käyttää Xbox 360:n kiintolevyä. Virallinen vahvistus saatiin siis vasta nyt, vaikka Final Fantasy XI toimi ennakkotapauksena jo viime vuonna.

Käytännössä Microsoft pyytää jatkossa pelin kehittäjää vain kertomaan, miten paljon kiintolevytilaa peliä varten on varattava pelipaketin kannessa lueteltavia minivaatimuksia varten.

Potentiaalisena ongelmana ovat pelin myöhemmin julkaistavat päivitykset tai laajennukset, jotka lisäävät pelin kiintolevyltä tarvitsemaa tilaa. Microsoftin suunnittelijainsinööri Ian Lewisin mukaan kehittäjät voivat kuitenkin laajentaa pelejään loputtomiin Microsoftin estämättä: kehittäjä voi varata pelilleen vaikka miten monta gigatavua, mutta potentiaalinen asiakaskunta jää tällöin pienemmäksi.

Lisäksi päivityksistä huolimatta pelin tulee toimia myös alun perin ilmoitetussa koossa. Jos peli tarvitsee lisää tilaa, Microsoftin suunnitelmissa on sallia pelikokemuksen ”heikentäminen”. Lewisin esittämiä keinoja olivat tekstuurien ja hahmomallien resoluution alentaminen, tiettyjen pelialueiden rajaaminen käytöstä ja tietojen virtauttaminen palvelimelta, mikä on hitaampaa kuin kiintolevyltä.

Lähde: 1Up

Lisää luettavaa