Lukijat ovat puhuneet: Yli 1100 lukijaa kertoi, milloin he viimeksi ovat päivittäneet peli-pc:tään

Viime viikon kyselyn tulokset ovat selvillä. Milloin lukijat päivittivät viimeksi peli-pc:nsä?

8.4.2019 13:15

Pelaajalehti.comin viime viikon kyselyn tulokset ovat vihdoin selvillä. Viime viikolla tiedustelimme, milloin lukijat ovat viimeksi päivittäneet tavalla tai toisella peli-pc:tään. Vastaukset jakautuivat odotetusti varsin tasaisesti.

Kyselyyn kertyi yhteensä 1120 vastausta, ja niiden mukaan jopa 51 prosenttia on päivittänyt peli-pc:nsä viimeisen kahden vuoden sisään. Sen sijaan 25 prosentilla vastaajista viime päivityksestä on kulunut vuosi tai jopa useampi kauemmin, kun taas 27 prosenttia vastaajista ei pelaa lainkaan pc:llä.

Näin lukijat kertoivat omista päivityksistään avoimissa kommenteissa:

– Black Fridaystä tuli tilailtua uusia osia. Sitä edellisen kerran ostin uusia komponentteja pari vuotta aikaisemmin marraskuun alussa. Never again, kirjoitti Lahis.

– Kasasin koneeni pari vuotta sitten, enkä ole vaihtanut osia sen jälkeen – tosin olen kyllä harkinnut lisämuistin hankkimista lähiaikoina. Vanha GTX 970 pyörittää yhä uskollisesti kaikkea mitä haluan pelata, kertoi Refloni.

– Vuonna 2014. Ei ole ilmestynyt pelejä, jotka vaatisivat koneen päivitystä. Star Citizen lienee seuraava, joka takia olen valmis koneeni päivittämään.
Työkoneeni on pelikoneeni ja päivitys on edessä kunhan Intel julkaisee seuraavat HEDT-prosessorinsa, paljasti edqe.

– Aika vähän tulee tietokoneella pelattua nykyään, joten en ole konettakaan päivittänyt muutamaan vuoteen. Muutama vuosi sitten tuli päivitettyä emo LGA1151-kantaiseksi ja vaihdettua siihen sopiva prosessori, kun entiselle suoritinkannalle ei saanut enää parempaa prosessoria. Näyttiksen vaihdoin samalla, kun sain entisen myytyä hyvään hintaan kaverille, joten hintaa sen vaihtamiselle tuli muutama kymppi. Samalla tuli siirryttyä DDR4 muistiin, mutta tällä hetkellä sitä ei ole kuin 8Gb, joka ei ole tarpeeksi pyörittämään useimpia nykypelejä. Ennen Cyberpunk 2077:n ilmestymistä olisi tarkoitus päivittää ainakin näytönohjain ja hommata lisää muistia. Toivon mukaan silloin pelin saisi pyörimään high & 1080p & 60fps, suunnitteli Vaapukkamehuw.

– Vähän kivaan paikkaan kysely, tuossa tammikuun puolella uusin koko roskan. Aiempi kone meinaan oli vuodelta 2012, joten prossua ei voinut päivittää ellei päivittänyt emoa, jolloin piti myös päivittää muistit, etc. ja näyttiksen päivitys yhtään parempaan olisi muu kone ollut aikamoinen pullonkaula monessa asiassa. Sen lisäksi tuli näyttö päivitettyä 1080p 144Hz TN uuteen 1440p 165Hz IPS g-sync, joten alkoi itse koneen päivitys olla aika selkeää. Tuli sitten saman tien hypättyä ”gaming” junaan ja edellisen koneen perusemot jäi taakse kun nyt on kotelossa lasit ja emolevyssäkin RGB valot. Oli sen verran säästössä rahaa että päätin vetää ”fuck it” ja ostaa suoraan i9-9900K, joten toivottavasti seuraava isohko päivitys on myös joskus 6-7 vuoden päästä, myönsi Marioysikax.

– VIimeisen kahden vuoden aika ollut käytössä neljä eri emolevyä, neljä eri prosessoria, muistikampoja useampia, näytönohjaimia neljä ja lukemattomia tallennuslevyjä. Lähti kuulemman vähän lapasesta koneen päivitys, kun snadisti innostuin. Nyt ei olekaan tullut päivitettyä sitten kesäkuun, ellei lasketa näppistä, hiirtä, hiirimattoa ja näyttöä. Kausittain mennyt PeeCeily aikoinaan. En päivittänyt juurikaan konetta useampaan vuoteen ennen 2014 alkuvuotta ja käytin ainoastaan kevyeen surffailuun ja kirjoittamiseen. Olen vaan vähän laiska irtaantumaan vanhoista osista, ellei satu osumaan potentiaalista ostajaa silmiin. Nytkin ollut kesäkuusta asti noin 9kk käytössä olleet R7 1700, Asus Strix X370 Gaming-F -emo ja vähän muuta SER-sälää kaapinpohjalla varaosina, vaikka osille varmaan olisi jollakulla parempaa käyttöä, pohti Kille.

Tarkemman erittylyt ja lopputulokset näyttävät kokonaisuudessaan seuraavanlaiselta:

Milloin olet päivittänyt viimeksi peli-pc:täsi?

Viimeisen kuukauden aikana 8 %
 
Viimeisen kolmen kuukauden aikana 8 %
 
Viimeisen puolen vuoden aikana 11 %
 
Viimeisen vuoden aikana 10 %
 
Viimeisen kahden vuoden aikana 14 %
 
Viimeisen kolmen vuoden aikana 10 %
 
Viimeisen neljän vuoden aikana 4 %
 
Viimeisen viiden vuoden aikana 6 %
 
Paljon myöhemmin 6 %
 
En pelaa pc:llä 23 %
 
 

Lisää luettavaa