Lukijat ovat puhuneet: Super Nintendo on Nintendon paras konsoli

Pelaaja.fin lukijat äänestivät Super Nintendon suosikikseen suuressa konsolikyselyssä.

11.4.2022 12:04

Pelaaja.fin viime viikon kyselytulokset ovat selvinneet. Kuluneen seitsemän päivän aikana lukijamme pääsivät muistelemaan Nintendon pitkän uran kohokohtia ja kertomaan, mikä japanilaisyhtiön konsoleista on itselleen se kaikkein rakkain.

Vastauksia kysely keräsi 704 kappaletta, ja vaikka kaikki mukana olleet vaihtoehdot keräsivät jonkin verran kannatusta, nousi kolme konsolia ylitse muiden. Äänestyksen voitti täpärästi 19 prosentin enemmistöllä vanha kunnon Super Nintendo, ja heti sen kannoilla vain neljän äänen erolla seurasi yhtiön modernein tuote, Nintendo Switch. Äänestyksen pronssisijoille jäänyt Nintendo Entertainment System hävisi seuraajalleen SNESille niin ikään täpärästi vain vaivaisella yhdeksällä äänellä. Jumboksi jäi Game Boy, jonka vain 2% vastanneista tunnusti lempikonsolikseen.

Mikä on suosikkisi Nintendon konsoleista?

Switch 18 %
 
Wii U 3 %
 
Wii 7 %
 
GameCube 14 %
 
Nintendo 64 8 %
 
Super Nintendo 19 %
 
Nintendo Entertainment System 18 %
 
Nintendo 3DS 3 %
 
Nintendo DS 3 %
 
Game Boy Advance 5 %
 
Game Boy / Game Boy Color 2 %
 

Avointen kommenttien puolella lukijamme intoutuivat verestämään parhaita muistojaan Nintendon konsolien parissa.

– Lopullisesta voitosta kamppailivat DS ja 3DS. Pelitunteja on ylivoimaisesti eniten mennyt Nintendon käsikonsolien parissa, DS:n kanssa ehkä hiukan enemmän. Mutta 3DS veti lopulta pidemmän korren, niin paljon sekä hyviä muistoja että erinomaisia pelejä on tullut sillä tahkottua. Kaunis Zelda-teemainen 3DS:ni kulki mukana lähes kaikkialle. Tippa tuli linssiin kun Nintendo ilmoitti vetävänsä 3DS:n johdot seinästä, vaikken ole kyseisellä konsolilla pariin vuoteen nyt pelannutkaan, Nelia19 muisteli.

– Kotikonsoleista löytyy kaikki paitsi N64, joten siihen ei löydy kiintymystä. Sikäli paha, koska jokaisessa konsolissa on ne omat hyvät puolensa. Jos vastaan tunteella, niin vastaus on NES. Tässä on tunnetasolla niin paljon kiinni kun vertaan muihin Nintendon konsoleihin, perusteli Fwank_91.

– Switch on mielestäni kaikkien aikojen paras konsoli, jolloin se on myös paras Nintendo-konsoli – ja olisin vastannut samoin, vaikka Switchistä puuttuisi telakointimahdollisuus, julisti Hayarigami.

– NES, SNES ja Switch. Vastasin NES nostalgiasyistä, ja koska en omistanut SNESiä nuorena, vaikka kavereilla tuli toki pelattua sitäkin. Switch erittäin hyvä konsoli, mutta mennään nostalgialla tällä(kin) kertaa, Izmou totesi.

– Haastava kysymys. Käsikonsoleista itselleni Gameboy Advance SP on tärkein, jolla tuli koettua niin GBC- ja SNES-pelejä. Itse käsikonsolin peleistä Castlevaniat, Advance Wars 2, Pokemon Ruby ja Zelda: Minish Cap rakkaita muistoja. Konsoleista sanon Wiin, osin myös sen takia, että sen kautta tutustuin myös Cuben peleihin, listasi Teräskäsine.

Toimitus kiittää jälleen kaikkia kyselyyn osallistuneita ja näkemyksiään jakaneita! Muistakaa myös osallistua tämän viikon kyselyyn, jossa selvitetään, mikä viime aikojen suurista pelijulkistuksista on tehnyt lukijoihimme syvimmän vaikutuksen.

 

Lisää luettavaa