Lukijat ovat puhuneet: Pelit kelpaavat myös pahvisina

Viime viikon kyselyn tulokset paljastavat, että myös lauta- ja korttipelien parissa vietetään yhä varsin kiitettävästi aikaa. Toisaalta melkein viidennes vastanneista viihtyy pelkästään digitaalisten pelien äärellä.

24.3.2022 12:12

Viime viikolla tahdoimme lautapelihuumassamme tietää, mitä Pelaajalehti.comin kävijät pelaavat, kun tietokoneet ja konsolit ovat kiinni.

Pelaatko kortti- tai lautapelejä?
Kyllä, korttipelejä   4%
Kyllä, lautapelejä   11%
Kyllä, molempia   36%
Kyllä, mutta vain digitaalisessa muodossa   6%
En mitään Monopolia ja pasianssia kummempaa   25%
En   18%

Selkeästi reiluin siivu vastanneista pitää peleistään myös pahvisessa muodossa. Keskustelun perusteella erityisesti lautapelit ovat vielä nykyäänkin hyvä tapa kerätä kaveriporukka koolle. Kortit eivät nauti vastaajien keskuudessa aivan yhtä suurta suosiota. Kommenteissa viehätyttiin erityisesti saksalaisista lautapeleistä: nimeltä mainittiin muun muassa Carcassonne ja Settlers of Catan. Korttiosastolla suosikiksi tuntui keskustelun perusteella nousevan Magic: The Gathering.

Viihtymiseen ei kuitenkaan välttämättä tarvita mitään klassikkoa kummempaa: neljännes vastaajista kertoi pärjäävänsä ihan hyvin Monopolin tai pasianssin kaltaisten ikivihreiden parissa.

Lukijoiden kommentteja:

– Vastasin monopolit ja pasianssit vaikka juuri kumpaakaan niistä en pelaa. Yleiset pokerit sun muut kavereiden kanssa menee joskus ja sen lisäksi kaikenlaista perinteisempiä illanvietto-lautapelejä. Viimeisimpänä Ubongo ja muita mitä tulee mieleen niin Scrabble ja Dixit. Eli kevyempää settiä, jota oletan tuon monopoli/pasianssi-vastauksen tarkoittavan, kertoili zappah.

– Todellakin, kortti- ja lautapelien pelaaminen tutulla porukalla päihittää nettimoninpelit yksi-nolla. Tämän hetken suosikkejani ovat Carcassone ja Munchkin, joita on tullut hakattua enemmän kuin monia korkeammalla hinnalla ostettuja digitaalisia pelejä yhteensä, ylisti JNyknn.

– Aina silloin tällöin tulee kaveriporukalla pelattua, mutta loppujen lopuksi valitettavan harvoin, Settlers of Catan ehdottomasti oma suosikki. Mitä digitaalisiin peleihin tulee niin Hearthstone jaksoi koukuttaa pari-kolme kuukautta, sitten on kiinnostus hiipunut ja Carcassonnen mobiili-versiota tulee joskus pelattua ajantappona, pohdiskeli Balnazzard.

Lisää luettavaa