Pelaaja.fin viime viikon kyselyn tulokset ovat selvillä. Viime viikolla metsästimme Far Cry -räiskintäsarjan parasta pääosaa sen tuloaan tekevän kuudennen osan innoittamana. Mukaan rajattiin nimenomaan numeroidut räiskintäpainotteiset pääosat.

Yhtensä 830 vastaajasta lähestulkoon puolet olivat sitä mieltä, että avoimen maailman räiskinnöistä selkeästi paras on Far Cry 3. Tarkalleen ottaen 49 prosentin kannatus nosti kolmannen osan selkeään voittoon, sillä muista osista jokainen sai taakseen alle 20 prosentin kannatuksen.

– Tarinaltaan loistava ja ehkä paras psykopahis mitä sarjassa on. Maailma on näyttävä ja monipuolinen sekä metsästys oli mukavaa. Muistan kun aloitin pelaamisen että onpas iso mappi saari ja myöhemmin pelissä paljastui toinen samaa kokoluokkaa oleva saari. Ainoa mikä jäi tarinassa eniten häiritsemään oli miten Vas hoideltiin pois kuvioista, perusteli muun muassa N0b0 avoimissa kommenteissa Far Cry 3 -kannatustaan.

– Ykkösen, kolmosen, sekä vajaan kakkosen kokemuksella sanon, että Far Cry 3. Ykkönen oli erinomainen sotilasräiskintä, jossa oli potkua tasan siihen asti, kun juoni otti sen typerän scifi-käännöksen. Kakkonen vaikutti vähän uuden kaavan hakemiselta ja kolmonen löysi sen. Sen jälkeen kaavassa on tosin taidettu pysyä vähän turhankin uskollisesti, joten eiköhän se kolmonen jäisi lähimmäksi pintaa kellumaan, vaikka nämä loputkin olisi pelattu, puntaroi Haerski.

Toiseksi kyselyssä nousi sarjan toistaiseksi tuorein osa Far Cry 5 yhteensä 17 prosentin kannatuksella. Prossisija lohkesi 13 prosentilla alkuperäiselle Far Crylle.

Tarkemmat vastausjakaumat voi katsastaa ohesta. Myös kaikki 23 avointa kommenttia voi käydä lukemassa viime viikon kyselyuutisesta. Muista myös vastata tämän viikon kysymykseen, jossa kysellään, minä vuonna ryhdyit lukemaan Pelaaja-lehteä.

Mikä on paras Far Cry -peli sarjan pääosista?

Far Cry (13 %)
 
Far Cry 2 (10 %)
 
Far Cry 3 (49 %)
 
Far Cry 4 (11 %)
 
Far Cry 5 (17 %)
 
Ääniä yhteensä: 830

 

Lisää luettavaa