Logitechin konsolituki seis – Talouskorjaus vai vihje seuraavasta sukupolvesta?

Tietääkö Logitech jotain seuraavasta sukupolvesta?

25.1.2013 08:01

Maailman johtaviin lisä- ja oheislaitevalmistajiin kuuluva Logitech aikoo lopettaa konsoleille suunnattujen tuotteiden valmistamisen. Konsolituotteiden kehityksen lakkauttaminen on osa yhtiön strategiaa palauttaa yritys jaloilleen 180 miljoonan dollarin kvartaalitappioiden jälkeen. Säästöliekille joutuvat myös Harmony-yleiskaukosäätimet, videovalvontajärjestelmät, sekä kaiutintelakat.

Logitech aikoo jatkossa keskittyä voimakkaammin mobiilipuolelle, jossa se on tehnyt hyvää tulosta tarjoamalla näppäimistöjä tablettitietokoneille.

Tietokonepelaajat saavat näillä näkymin edelleen laadukkaita pelihiiriä- ja näppäimistöjä, mutta Logitech ei ole tarkentanut aikooko se edelleen jatkaa monialustatuotteiden kehitystä. Esimerkiksi uutiskuvassa komeileva G27-rattiohjain toimii tietokoneiden lisäksi PlayStation 3:lla. Logitechilla on mallistossaan myös monialustakuulokemikrofoneja.

On jokseenkin ymmärrettävää, että konsolioheistuotteiden kysyntä on laskussa nykysukupolven loppumetreillä. Ellei Logitech tiedä jotain seuraavan sukupolven ohjaimista ja lisälaitteista, saattaa veto olla ennenaikaista. Luulisi lisäohjaimien kysynnän kasvavan jälleen seuraavan konsolisukupolven koittaessa, oletetusti tämän vuoden lopulla.

Täytenä spekulaationa sanottakoon Logitechin voineen myös todeta seuraavan sukupolven laitteiden sisältävän niin paljon Sonyn ja Microsoftin omaa teknologiaa, että lisälaitteiden valmistus tulisi liian kalliiksi lisenssimaksujen vuoksi. Samasta syystä Microsoftin Xbox 360:lle ei nähty pitkään aikaan ratti- ja poljinyhdistelmiä.

Lähde: Logitech

Lisää luettavaa