1990-luvun klassikon Marathon: Durandalin äskettäin Yhdysvalloissa julkaistu Xbox Live Arcade -versio saa pelaajat voimaan pahoin, kertovat lukuisat nettihuhut.

Esimerkiksi IGN:n koko nelihenkinen testiryhmä alkoi voida pahoin jo lyhyen pelisession jälkeen. Ilmeisesti ensimmäisen persoonan kuvakulma aiheuttaa pelaajissa liikepahoinvointia, koska pelikentät ovat pienikokoisia ja pelaaja joutuu usein pyörimään ympäriinsä.

Alun perin Halo-kehittäjän Bungien tekemän pelin on kääntänyt XBLA-versioksi firma nimeltä Freeverse. Sen edustaja pisti pahoinvointihuhut lähinnä sen piikkiin, että koska peli on suosittu ja oksennusvitsejä hauska keksiä, asiasta on muodostunut netti-ilmiö. Freeverse aikoo kuitenkin tutkia asiaa ja kehottaa sillä välin valitsemaan pelin asetuksista kuvakulmaa vähiten hetkuttavan vaihtoehdon.

Marathon: Durandal muistetaan paitsi Halon tekijän varhaistuotoksena, myös aikansa tärkeimpiin kuuluvana räiskintänä, jossa oli muun muassa yhteistyömoninpeli, laaja asearsenaali ja hyvä juoni. Uusversio on saatettu teräväpiirtokuosiin ja mukana on jopa kahdeksan pelaajan Live-moninpeli.

Lisää luettavaa