Legendaarisen LucasArts-pelitalon pelinkehitys päättyy (päivitetty)

Disney on päättänyt laittaa LucasArtsin uuteen käyttöön ja näin iskenyt sen irralleen varsinaisesta pelinkehityksestä.

3.4.2013 19:40

Pitkän ja monivivahtaisen historian omaava LucasArts jättää taakseen pelinkehityksen. Pelitalon nykyisin omistava mediajätti Disney on vahvistanut, että jatkossa entinen julkaisija-kehittäjä on vain osa yhtiön lisenssointitoimintaa.

Päätökseen Disney kertoo päätyneensä arvioituaan omaa nykyistä rooliaan pelimarkkinoilla. Yhtiö uskookin päätöksen auttavan riskien minimoimisessa sekä laadukkaan ja laajan Star Wars -pelikirjon saavuttamisessa.

Muutosten myötä Disneyllä on edessään joukko irtisanomisia.

Täysin yllättäen tieto LucasArtsin kohtalosta ei ole tullut. Disneyn hankittua Lucasfilmin ja näin muun muassa LucasArtsin viime vuoden lopulla, vahvisti yhtiö, että sen peleihin liittyvät strategiat tulisivat olemaan mobiiliin ja sosiaaliseen mediaan keskittyviä. Aikaisemmin tänä vuonna yhtiö ehti myös sulkemaan jo Epic Mickeyn tehneen Junction Pointin, minkä ohella LucasArtsin Star Wars 1313:n ja julkistamattoman Star Wars: First Assault -pelin on huhuiltu olevan ongelmissa.

Kahden jälkimmäiseksi mainitun projektin tilasta ei ole virallista tietoa.

Vaikka LucasArts yhdistetäänkin tätä nykyä jo nimensä puolesta usein Tähtien sotaan ja moniin siihen liittyviin peleihin, on se ollut vastuussa kuitenkin hyvinkin monenlaisista klassikoita. Viime vuosituhannella se tunnettiin muun muassa monista seikkailupeleistä, kuten Monkey Islandista ja Grim Fandangosta.

Päivitys kello 21.05: Pelisivusto Polygonin Disneylta saamien tietojen mukaan yhtiö tutkii parhaillaan erilaisia mahdollisuuksia Star Wars 1313:n julkaisemiselle. Se itse ei kuitenkaan kehitä enää peliä. 

Lähde: Polygon, Disney

Lisää luettavaa