Lähteet: Mortal Kombat ja Batman-kehittäjät eivät olekaan enää myynnissä – Warner Bros. -omistaja näkee pelit liian arvokkaana

Emoyhtiö AT&T on ryhtynyt epäröimään Warner Brosin peliosaston myymistä.

2.9.2020 14:26

Holdingyhtiö AT&T on muuttanut mielensä peliosasto Warner Bros. Interactive Entertainmentin myymisen suhteen. Uutistoimisto Bloomberg raportoi lähteisiin vedoten, että yhtiö on katsonut osaston olleen liian arvokas sen omien velkojen maksamiseen ja toiminnan virtaviivaistamiseen.

Bloombergin lähteiden mukaan pelibisneksen kasvupotentiaali on painanut erityisesti mielessä. Osaston myyminen saattaisi olla ylipäätänsä myös työlästä johtuen esimerkiksi monista peliosastoon kiinnitetyistä lisensseista. Sen lisäksi, että osastoon kuuluu osaksi Mortal Kombatin kaltaisia pitkäaikaisia peliklassikkoja, on yhtiö tukeutunut vahvasti Batmanin ja Harry Potterin kaltaisiin suurbrändeihin. Vasta hiljattain se julkistikin DC-sarjakuviin pohjautuvat pelit Gotham Knightsin sekä Suicide Squad: Kill the Justice Leaguen.

Kesällä AT&T:n johtajistossa tapahtui myös muutoksia, kun yhtiön operatiivinen johtaja John Stankey otti vastuunsa yhtiön toimitusjohtajan toimest.

Puheet Warner Bros. Interactive Entertainmentin myynnistä nousivat julkisuuteen kesäkuussa. Tuolloin osaston arvo  katsottiin liikkuneen noin neljässä miljardissa dollarissa. Kiinnostuneina ostajina esiin on nostettu ainakin Microsoftin, Take-Twon, Electronic Artsin ja Activision Blizzardin kaltaiset suurnimet.

AT&T:n perääntyminen ei välttämättä toki tarkoita lopullisesti vielä sitä, etteikö peliosasto voisi päätyä myydyksi. Stankey ilmaisi vuosi sitten esimerkiksi sijoittajille, kuinka yhtiöllä ei ole yksittäisiä ”pyhiä lehmiä”, vaan se on aina valmis tekemään liikkeitä sen portfolion sisällä.

Lähde: Bloomberg

Lisää luettavaa