Koulupoika teki lukionsa peliin – putkaan terroristina!

Counter-Strike-modaajaa epäiltiin terroristiksi ja kouluammuskelijaksi

14.9.2011 21:45

Clementsin lukion oppilas pidätettiin Fort Bendissä Yhdysvalloissa sen jälkeen, kun koulun muiden oppilaiden vanhemmat valittivat tämän tekemästä Counter-Strike-kartasta.

Kiinalainen 17-vuotias Counter-Strike-fani oli tehnyt peliin kartan omasta lukiostaan, ja jakoi sitä verkon välityksellä myös muiden oppilaiden pelattavaksi. Tämän seurauksena poliisi pidätti nuorukaisen, koska häntä pidettiin ”terroristiuhkana”. Kotietsinnässä ei kuitenkaan löydetty mitään todisteita, joten syytteitä ei nostettu. Muutoinkaan oppilaan käytös ei antanut aiheita mihinkään epäilyihin.

Alueen kouluhallitus ei kuitenkaan tyytynyt tähän, vaan erotti oppilaan ja siirsi tämän toiseen oppilaitokseen.

Pidätyksen taustalla on luonnollisesti muutama viikko sitten tapahtunut Virginia Techin kouluammuskelu, jossa 23-vuotias korealaissyntyinen Cho Seung-Hui tappoi 32 ihmistä ja myös itsensä. Mediassa pelien vastainen aktivistilakimies Jack Thompson ehti heti väittää, että Hui ”harjoitteli” pelaamalla Counter-Strikea. Hui oli kyllä pelannut Counter-Strikea, mutta noin viisi vuotta ennen ammuskelua.

Oppilaan erotuspäätös on herättänyt suurta väittelyä, sillä alueen kiinalaisyhteisö ja oppilaan äiti seisovat tämän takana. Heidän mukaansa hän ei ole tehnyt mitään väärää ja että tilanteessa on liioiteltu ja pahasti. Kiinalaisyhteisön edustajan mukaan tässä näkyy merkkejä siitä, että Virginia Techin kouluammukselun jälkeen kaikkia nuoria aasialaismiehiä alettaisiin pitää USA:ssa potentiaalisina terroristeina ja kouluammuskelijoina. Myös koululautakunta ja kouluhallitus on ristiriitaisia päätöksestä.

Joidenkin jäsenten mukaan tilanteessa lyötiin yli, toisten mielestä toimittiin oikein.

Lisää luettavaa