PlayStation Networkin parhaisiin peleihin lukeutuva Pixeljunk Eden on tähän asti Pixeljunk-sarjan paras peli, mutta toistaiseksi Pixeljunk #4 nimellä kulkeva sarjan päättävä peli voi hyvinkin olla Edenia parempi.

Neljäs osa julkaistaan vasta syksyllä, mutta pääsimme peliin käsiksi Sonyn Gamers Day –pelitilaisuudessa Los Angelesissa. Pelin aikainen versio näyttää erehdyttävästi Edenilta ja sen konsepti on simppeli, mutta demon perusteella todella koukuttava. Palasin tilaisuudessa useita kertoja demon pariin.

Pelastustehtävissä

Homma nimi on seuraavanlainen. Onkaloissa majailee pelastusta kaipaavia kaivosmiehiä, jotka pitää yksi kerrallaan noukkia talteen pelaajan ohjaaman aluksen vetokoukulla. Pelin tekninen erikoisuus on nesteen realistinen virtaaminen, tässä tapauksessa laavan ja veden. Alus on varustettu raketeilla, joilla voi tuhota onkaloiden vaaleaa kalliota. Seinämien ja laavan takana on yleensä pelastettavia, mutta myös pieniä järviä, joista vesi pitää yleensä johdattaa laavan päälle. Laava jähmettyy veden ryöppyessä sen päälle, jolloin pelaaja voi tuhota raketeilla tuoreen massan ja avata uuden kulkureitin. Hommassa pitää olla varovainen, sillä kaivosmiehet voivat hukkua veteen tai sulaa laavaan.

Seinämistä pursuaa silloin tällöin vihollisia, jotka tiputtavat aluksen yhdestä osumasta.
Aluksen lämpötilaa ilmaisevaa mittaria on myös syytä tarkkailla, sillä laavan lähellä aluksen kuoren lämpötila nousee, mikä voi johtaa aluksen räjähtämiseen. Onneksi alusta voi jäähdytellä pulahtamalla veteen.

Nostokoukulla voi myös kantaa vesisäiliöitä, joita voi pudottaa laavan päälle, jos ei muuten pääse veden luokse. Tuottaja Deborah Marsh kertoo, että myöhemmissä kentissä on esimerkiksi sieniä, jotka voidaan imeä täyteen vettä ja sitten tyhjentää laavan päälle.

Vielä säädetään

Saadakseen avattua alueen reunalla sijaitsevan portin on pelaajan pelastettava kaikki kaivosmiehet. Marshin mukaan peliä tekevä Q-Games miettii vielä monia pelin ominaisuuksia, kuten sitä, edellyttääkö alueelta toiselle eteneminen jokaisen kaivosmiehen pelastamista tai riittääkö pienempikin määrä.

Demon perusteella neljäs Pixeljunk-peli tuntuu pirun hyvältä. Aluksen inertia on mahtava ja kiitäminen onkeloissa helppoa. Kallioiden tuhoaminen ja veden johdattaminen on kummallisen addiktiivista puuhaa. Hahmojen pelastaminen tuo mieleen melkeinpä legendaarisen Choplifterin.

Pelin nimi päätetään äänestyksellä PlayStation Blog –saitilla, mutta julkaisun pitäisi tapahtua syksyllä.

Lisää luettavaa