Klassikkoroolipelien ryntäys odottaa konsoleita syksyllä

Tietokoneroolipeliklassikot Baldur's Gatesta Planescape: Tormeniin on päivätty konsoleille.

1.6.2019 10:06

Aikamoinen satsi klassikkoroolipelejä on löytämässä tiensä Xbox Onelle, PlayStation 4:lle ja Switchille Euroopassa 27. syyskuuta. Kyseisenä päivämääränä Skybound Games ja Beamdog tuovat konsoleille ensimmäistä kertaa niin alkuperäisen Baldur’s Gaten, Baldur’s Gate II:n, Planescape: Tormentin kuin myös Icewind Dalen laajennuksineen päivineen.

Myöhemmin 6. joulukuuta on vielä myös Neverwinter Nightsin vuoro.

Pohjois-Amerikassa kukin konsoliversioita julkaistaan nykytiedon mukaan kolme päivää Eurooppaa aikaisemmin.

Kunkin klassikopelin konsoliversio perustuu niistä aiemmin pc:llä ja tableteilla nähtyihin Enhanced Edition -versioihin. Pelit ovat nähneet siis hajanaisia teknisiä modernisointeja sekä saaneet joissain tapauksissa jopa hieman lisäpelattavaa, Konsoleille saapuessaan niiden pelaaminen on tietysti myös sovitettu ohjaimella toimivaksi.

Kukin peli tuodaan saataville yksittäin tietysti latauskauppojen kautta, mutta samalla Skybound on suunnitellut fyysisten noin 50 euron hintaisten pakettien julkaisua. Niissä Baldur’s Gatet iskettäisiin omaan yhteiseen pakettiinsa ja Torment sekä Icewind Dale jakaisivat omansa. Neverwinter Nights vuorostaan saa kokonaan oman pakettinsa.

Osuvasti kokonaan uusi Baldur’s Gate saattaa mahdollisesti tehdä parhaillaan myös tuloaan. Belgialainen Divinity: Original Sin -kehittäjä Larian Studios ryhtyi nimittäin hiljattain kiusoittelemaan jonkinlaista uutta peliä, joka saattaa hyvinkin olla Baldur’s Gate III.

Lähde: Skybound Games

Lisää luettavaa