Kiivas julkaisutahti mahdollisti Assassin’s Creed III:n

Assassin's Creed III jää paljon velkaa pelisarjan kiivaalle julkaisutahdille.

9.6.2012 23:24

Ubisoftin Assassin’s Creed -pelisarjan pelejä on ilmestynyt pian neljän vuoden aikana neljä kappaletta. Kiivas julkaisutahti ei ole ollut jokaisen mieleen, mutta Ubisoft Montrealissa luovana johtajana toimivan Alex Hutchinsonin mukaan se mahdollisti kuitenkin Assassin’s Creed III:ssa nähtävät suurehkot muutokset.

– Useampi ryhmä työskentelee meillä nykyään sarjan parissa. Aloitimme tämän kehityksen tammikuussa 2010 samoihin aikoihin Brotherhoodin kanssa – ennen Revelationsia, Hutchinson taustoitti Eurogamerille.

– Ydintiimi on työskennellyt tämän pelin parissa jo lähes kolme vuotta, mikä on alalla mahdollista enää vain harvoin nykypäivänä.  Se on liian kallista, liian riskialtista. Tarvitsemme näin muita projekteja tukeaksemme tämänlaista kehitystä – tällaisia isoja loikkauksia.

Keskustellessa sarjan tulevaisuudesta luova johtaja vihjasi, että Assassin’s Creed III:n Connor-päähenkilöstä saatettaisiinkin näin kuulla vielä lisää. Ilmeisesti mitään ei tosin ole vielä lyöty lukkoon.

– Me myös tiedämme pelaajien rakastavan uusia hahmoja ja radikaaleja muutoksia, joten pohdimme vielä muutamia asioita.

Hutchinson kuitenkin muistuttaa, että uuden luominen vaatisi jälleen paljon töitä. Täysin uudenlaisen pelin kehittämisessä menisi siis jälleen tuhottomasti aikaa.

Assassin’s Creed III saapuu sekä Xbox 360:lle että PlayStation 3:lle lokakuun 31. päivä. Myös Wii U sekä pc-versio ovat kehitteillä. Lisäksi Vita saa myöskin lokakuussa oman Liberation-lisänimeä kantavan Assassin’s Creed -seikkailunsa.

Lähde: Eurogamer

Lisää luettavaa