Ilmainen Soulcalibur-taistelupeli siirtyy ajasta ikuisuuteen

Bandai Namcon ilmaiseksi pelattava Soulcalibur on sulkemassa ovensa hieman yli vuoden pituisen elämän jälkeen.

2.9.2015 20:07

Bandai Namcon ilmaiseksi pelattava taistelupeli Soulcalibur: Lost Swords on sulkeutumassa. PlayStation 3:lla pelattavissa ollut Lost Swords tuotiin saataville alun perin viime vuoden alkupuoliskolla ja tähän mennessä sitä onkin ladattu ympäri maailmaa reilut kaksi miljoonaa kappaletta.

Virallisesti pelin palvelimet sulkeutuvat 30. marraskuuta. Kuitenkin jo syyskuun lopulta alkaen Namco on hiljalleen lopettamassa peliin oikealla rahalla ostettavien esineiden myymisen. Vielä syyskuun loppupuoliskon aikana Namco järjestää pelissä tosin myös vielä jonkinlaisen muistojuhlatapahtuman tarjoamalla pelaajille joukon erikoistehtäviä pelattavaksi.

Sekä teknisesti että mekaniikoiltaan Lost Sword on pohjautunut laajalti kolmen vuoden takaiseen Soulcalibur V:een. Ilmaispelille mielenkiintoisena ratkaisuna pelistä ei löydy kuitenkaan ollenkaan tukea moninpelille. Sen sijaan pelin pelaaminen koostuu lähinnä erinäisten tehtävien tekemisestä tekoälyä vastaan taistellen.

Soulcalibur: Lost Swords on ollut yksi monista Namcon yrityksistä tuoda suosittuja pelisarjojaan ilmaispelimarkkinoille. Vastaavaa se on tehnyt myös esimerkiksi Ace Combat Infinitylla, Tekken Revolutionilla ja Ridge Racer Driftopialla. Jälkimmäiseksi mainitun pelin testipalvelimet suljettiin viime vuonna ennen kuin se ehti edes saada virallista julkaisuaan.

Lisää luettavaa