Huhu: Nintendo pohtii Androidin käyttöä seuraavassa konsolissaan (päivitetty)

Nintendo pohtii Android-teknologian hyödyntämistä uudessa NX-konsolissaan, mikäli talouslehti Nikkein tuoretta raporttia on uskominen.

2.6.2015 14:34

Päivitys 2.6. kello 17.00: Sanomalehti The Wall Street Journal raportoi kuulleensa Nintendon edustajalta, että Androidin käyttöön viittaava Nikkein kolumni ei ole totuudenmukainen.

Alkuperäinen uutinen (1.6.):Nintendo saattaa pohtia mahdollisuutta hyödyntää Android-teknologiaa osana seuraavan konsolinsa käyttöjärjestelmää. Asiasta on huhuillut tuoreen kolumnin muodossa japanilainen talouslehti Nikkei, jonka lähteen mukaan Android voisi laajalla levinneisyydellään houkutella konsolille erityisesti enemmän kolmannen osapuolen pelintekijöitä.

Tavanomaisesti Nintendo on vastannut itse omien konsoleidensa käyttöjärjestelmien luonnista. Uuden konsolin suhteen todennäköistä edelleen onkin, että vaikka se päätyisikin hyödyntämään Androidia sisuksissaan, toimisi valmis teknologia enemmänkin vain jonkinlaisena pohjana, jonka ympärille Nintendo sitten varsinaisen käyttöjärjestelmänsä rakentaisi.

Varmaa Androidin päätyminen uutuuskonsoliin ei myöskään tällä hetkellä vielä edes ole. Japanissa majaileva pelikonsultti Serkan Toto on käännöksessään korostanut, että Nikkein tekstin mukaan Android on nimenomaan vasta vain esiin nostettu mahdollisuus, johon Nintendo voisi ehkä vielä tarttua.

Nintendon koodimellä NX kulkevasta seuraavasta konsolista ei vielä toistaiseksi tiedetä juurikaan mitään konkreettista. Yhtiö ei olekaan aikeissa puhua siitä mitään ennen ensi vuotta.

Lähde: Eurogamer, Kotaku, Dr. Serkan Toto (Twitter)

Lisää luettavaa