Huhu: Diablo 4 oli vähällä saada julkistuksensa viikonloppuna – Blizzard varovainen pelin nykytilasta (päivitetty)

PÄIVITETTY: Blizzard kiistää vetäneensä julkistuksia. Kiusoitteluvideon olemassaolosta se on kuitenkin hiljaa.

6.11.2018 09:15

Kovasti odotettu Diablo 4 oli vähällä saada virallisen vahvistuksen viime viikonloppuna BlizzCon 2018 -tapahtumassa, peliblogi Kotaku huhuilee. Kotakun lähteiden mukaan Blizzardin suunnitelmissa oli alun perin julkistaa peli lyhyellä teaser-videolla, mutta perui suunnitelmat hyvin viime hetkellä epävarmuuden johdosta.

Kotakun lähteet kertovat, ettei Blizzard halunnut vielä sitoutua kokonaan uuden Diablo-pääpelin julkistukseen, sillä se on viimeisen neljän vuoden aikana käynyt läpi useita erilaisia muotoja kehittäjien yrittäessä ratkaista, millainen sarjan seuraavan askeleen pitäisi olla. Mitä ilmeisemmin yhtiön sisällä pelistä on nähty tähän mennessä parikin toisiinsa nähden varsin erilaista versiota, joita on tehty parinkin eri ohjaajan alaisuudessa.

Diablo 4:n sijaan BlizzConin ainoaksi Diablo-aiheiseksi uutiseksi jäikin viikonloppuna mobiilipeli Diablo Immortal, mikä jäi monille pettymykseksi siitäkin huolimatta, että Blizzard oli ennen BlizzCon-tapahtumaa yrittänyt rauhoitella spekulaatioita kokonaan uuden isomman Diablon paljastuksesta. Aktiivisesti päivitelty Diablo III nähtiin alun perin kaupoissa jo keväällä 2012, joten uutta peliä on jo tovin aikaa ollut toki helppo kaipailla.

Blizzard ei ole ainakaan toistaiseksi halunnut kommentoida Kotakun huhua. Parin viikon takaisessa rauhoittelussaan se kuitenkin myönsi, että sillä on useampia Diablo-projekteja työn alla.

Päivitetty 6.11. kello 11:00: Tuoreessa lausunnossaan Kotakulle Blizzard on kiistänyt vetäneensä mitään julkistuksia BlizzConista tai että sillä olisi tällä hetkellä suunnitelmia muille julkistuksille. Se kuitenkin vakuuttelee, että sillä on useita tiimejä työskentelemässä useiden Diablo-projektien parissa. Huhuiltua kiusoitteluvideota, jossa Blizzard-konkari Allen Adham puhuu uudesta Diablo-pelistä, Blizzard ei ole maininnut mitään. Kotakun lähteet ovatkin kovasti vakuutelleet, että sellainen on olemassa, joskin epäselvää nyt on, missä yhteydessä Blizzard pohti joskus käyttävän sitä ja milloin sen käyttö on mahdollisesti hylätty.

Lähde: Kotaku

Lisää luettavaa