HTC:n ja Valven virtuaalitodellisuuslasit eivät vaadi huippuluokan konetta

HTC:n ja Valven yhteinen virtuaalitodellisuusprojekti ei ole pelkästään huippuluokan hupia.

11.1.2016 14:57

HTC:n ja Valven yhteistyössä kehittämät Vive-virtuaalitodellisuuslasit eivät ole pelkän huippuluokan hupia.

Viimeviikkoisilla CES 2016 -teknologiamessuilla vieraillut pelisivusto IGN sai HTC:n edustaja Shen Yeltä kommentin, joka lupaa hyvää myös hieman keskinkertaisempien pc-kokoonpanojen omistajille. Siinä missä esimerkiksi kilpailija Oculus Rift toitottaa ylpeästi olevansa virtuaalitodellisuuden äärimmäistä kärkiluokkaa, HTC Vive tähtää Yen mukaan tavallisten tallaajien koteihin.

– Vive on useampien ihmisten kokeiltavissa. Et tarvitse kaikkein parasta rautaa, vaan se toimii läppäreillä ja keskiverroilla koneilla, Ye kertoi IGN:lle.

Vaikka lasien vaatimaa graafista vääntöä ei voi hyssytellä parhaissakaan mainospuheissa, ero kilpailijoihin vaikuttaa olevan suurimmillaan muita komponentteja pohtiessa.

– Me pyöritämme Viveä myös 970-korteilla, jotka eivät ole kovin kalliita. Todella moni vain päivittää näytönohjaimensa virtuaalitodellisuutta varten ja saa sen toimimaan. Se ei ole vain huippuluokan pelaamista varten, Ye totesi haastattelussa.

HTC Vive saapuu kauppoihin näillä näkymin aikaisintaan huhtikuussa. Lasit eivät ole vielä saaneet virallista hinta-arviota.

Lähde: VRFocus

Lisää luettavaa