Harrison: Sony ja Microsoft alkavat matkia Nintendoa

Nintendon markkinointipomo haluaa puolet markkinoista

14.9.2011 21:47

Nintendo of American markkinointipäällikkö George Harrison on jatkanut itsevarmoja lausuntojaan. Vasta viime viikolla hän epäili tehojen merkitystä konsolisodassa, ja nyt on vuorossa Wiredin haastattelu, jossa mies esittää tiukkoja arvioita.

”Uskon, että tämän sukupolven aikana voimme saavuttaa 4045 prosentin osuuden laitteistomyynnistä. Se olisi ilmiömäinen kasvu GameCuben aikaan verrattuna. Toisaalta voimme päästä yli 50 prosenttiin. Se riippuu siitä, mitä kilpailijamme tekevät. Jos he keskittyvät vain Grand Theft Autoihin, Haloihin ja niiden kaltaisiin peleihin, he keskittyvät vain hyvin pieneen osaan markkinoista. Kokonaismarkkinat kasvavat niin dramaattisesti, että he jäävät paitsi niistä mahdollisuuksista, joita me näemme kasvaneessa yleisöpohjassa.”

Harrison povasi myös, että Nintendon menestyksen myötä Sony ja Microsoft alkavat vihdoin pitää sitä tarkemmin silmällä. ”Olemme jo nähneet muutamia yrityksiä. Viime vuoden E3:ssa Sony kiirehti viime hetkellä esittelemään Sixaxis-ohjaintaan vastineena Wii-ohjaimelle. Microsoft toi kauppoihin Viva Piñatan omana vastineenaan Pokémonille. Kumpikaan niistä ei toiminut kovinkaan hyvin”, laukoo Harrison.

Syyksi hän näkee sen, ettei uusien pelaajaryhmien tavoittaminen ole Sonylla tai Microsoftilla ”geeneissä” samalla tavalla kuin Nintendolla. ”He osaavat tavoittaa tietynlaisen kuluttajan todella hyvin, mutta heidän on todella vaikea ymmärtää, miksi me menestymme omien asiakkaidemme kanssa”, linjaa Harrison.

Lisää luettavaa