GameAlmighty.comin mukaan pelien vihaajana tunnettu asianajaja Jack Thompson on nyt kääntänyt tähtäimensä kohti Microsoftia ja eritoten Halo 3 -peliä.

Bill Gatesille lähettämässään kirjeessä Thompson vaatii Microsoftin ottavan erityiseen valvontaansa, ettei ”hyperväkivaltaista” Halo 3:a missään tapauksessa myydä alle 17-vuotiaille eli että kaikki mahdolliset myyntikanavat noudattavat pelille annettua ikärajaa.

Epäselväksi jää, miten Microsoft voisi valvoa, että jokainen jälleenmyyjä noudattaa ikärajoja. Toinen pelialaa seuraavien kannalta kiintoisa kysymys on, miksi juuri Microsoft on valikoitunut nyt – ja Thompsonin tuntien myös jatkossa – asianajajan kohteeksi. GameAlmighty.com spekuloi, josko asianajajalla olisi mielessään entistä suurempi saalis sen jälkeen, kun hänet käytännössä pakotettiin luopumaan Take Twon hätistelystä.

Ikärajojen noudattamisen osalta Pelaajakin yhtyy Thompsonin vaatimukseen. Kirjeessään Thompson lisäksi viittaa tilastoihin, joiden mukaan jälleenmyyjät ovat rutiininomaisesti piittamatta ikärajoituksista. Halo 3:n varsinaista ikärajaa ei tosin vielä ole määrätty, mutta Thompson olettaa sen väkivallan takia olevan juuri K17 eli amerikkalaisittain ”Mature”.

Lisää luettavaa