Genshin Impactin haastajalla surkea alku – Wuthering Wavesin kehittäjä pyysi anteeksi ja julkaisi pitkän listan ongelmista

Kuro Games kertoo selvittävänsä parhaillaan useiden ongelmien syitä.

24.5.2024 19:16

Kiinalainen gacha-toimintaroolipeli Wuthering Waves on liittynyt häiritsevän viallisina julkaistujen pelien joukkoon.

Teoksen useat erilaiset tekniset ongelmat saivat pelaajilta runsaasti kritiikkiä heti julkaisupäivänä torstaina. Kehittäjä Kuro Games ilmoitti samana päivänä puuttuvansa vikoihin ja tarjoavansa pelaajille hyvityksenä pelissä käytettävää valuuttaa.

Tänään perjantaina Kuro Games esitti vielä verkkosivuillaan ”vilpittömän anteeksipyyntönsä” ja kertoi lisäävänsä hyvittelylahjojen määrää.

Yhtiön mukaan se pyrkii parhaillaan selvittämään muun muassa seuraavien ongelmien syitä: kaatuilu, jäätyminen, lagi, ruudunpäivitysnopeuden hidastuminen, sameat grafiikat, pelilaitteen ylikuumeneminen.

Kuro Games kertoo korjanneensa jo joitain yleisimpiä vikoja. Näitä ovat sen mukaan vaikeudet sisäänkirjautumisessa ja osa laitteiden ylikuumenemisongelmista.

Luonnollisesti kaikki pelaajat eivät törmää jokaiseen vikaan. Osan pelikokemus on ollut myös lähes ongelmaton.

Teknisten vaivojen lisäksi monet ovat lytänneet pelin tarinan ja dialogin ja nostaneet ne teoksen heikoimmiksi osa-alueiksi. Myös lokalisointia on kritisoitu, ja Kuro Games on luvannut tehdä korjauksia silläkin saralla.

Taistelut sen sijaan ovat saaneet pelaajilta alustavasti kehuja lukuun ottamatta joitain peliohjaimella pelatessa ilmeneviä ongelmia ja visuaalisia puutteita, joihin kehittäjät ovat niin ikään kertoneet puuttuvansa jollain aikataululla.

Yksi hahmo voi maksaa lähes 400 euroa

Wuthering Waves on ilmaispelattava avoimen maailman gacha-toimintaroolipeli, joka on saatavilla pc:lle, Androidille ja iOSille. Gacha-lajityypin peleissä keräillään ja kehitetään toinen toistaan voimakkaampia hahmoja, joiden hankkimiseksi on osallistuttava eräänlaiseen uhkapeliin. Osallistumismaksun voi suorittaa joko pelaamalla hankitulla tai oikealla valuutalla.

Tietyn hahmon tai aseen saamisen todennäköisyys on lajityypin peleissä monesti noin prosentin luokkaa. Sen vuoksi hahmoarvontaan on yleensä osallistuttava lukuisia kertoja ennen kuin haluttu hahmo osuu kohdalle. Useimmiten peleissä on käytössä niin sanottu pity- eli säälijärjestelmä, jonka myötä hahmon saa lopulta varmasti, kunhan osallistuu arvontaan tarpeeksi monta kertaa.

Koska pelaamalla hankittavaa valuuttaa on saatavilla tarkasti rajoitettu määrä ja koska jokainen arvontakerta maksaa, pelaaja ei voi hankkia itselleen lähimainkaan kaikkia hahmoja tai aseita, ellei käytä peliin myös oikeaa rahaa.

Pelkästään jo yhden hahmon hankkiminen oikealla rahalla voi maksaa satoja euroja. Esimerkiksi Wuthering Wavesissa minkä tahansa yhden rajoitetun ajan saatavilla olevan hahmon hankkiminen 100 prosentin varmuudella maksaa noin 400 euroa. Sitä voi pitää valtavana hintana vain yhdestä hahmosta, kun kokonaiset AAA-pelit maksavat noin 70 euroa kappaleelta.

Gacha-lajityypin menestynein peli on niin ikään kiinalaisen Mihoyon kehittämä Genshin Impact, josta Wuthering Waves on ottanut paljon vaikutteita.

Lue myös:

Lisää luettavaa