Game Music Collective Band tuo pelimusiikkia kotimaisella otteella Nosturin lavalle ennen vuodenvaihdetta

Kotimainen Game Music Collective -pelimusiikkiorkesteri päättää vuosikymmenen omalta osaltaan Nosturissa 29. joulukuuta.

20.12.2019 16:20

Kaksi vuotta sitten debytoinut kotimainen Game Music Collective -pelimusiikkiorkesteri päättää vuosikymmenen omalta osaltaan Nosturissa 29. joulukuuta. Sen uuden ja astetta tiiviimmän Game Music Collective Band -kokoonpanon lanseerauskeikka nimittäin on yksi Helsingin legendaarisimman keikkapaikan viimeisistä konserteista.

Pelaaja tapasi Game Music Collectiven taiteellisen johtajan ja sellistin Lukas Stasevskij’n, joka kertoi bändin olevan hieman elektronispainotteisempi kuin alkuperäinen 20 hengen orkesteri – joka ei toki ole katoamassa minnekään.  Seitsemän henkeä on hänen mukaansa iso bändikokoonpano, jossa yksittäiset soittajat korostuvat paremmin. Samalla se soveltuu useammille keikkapaikoille, joilla laajemmalla kokoonpanolla esiintyminen olisi hankalaa.

Konsertin soittolistaan, johon aiemminkin on kuulunut mm. Final Fantasya ja Haloa, saadaan nyt muun muassa musiikkia Metal Gear Solidista ja Battlefieldistä. Sotapelien musiikki olikin Stasevskij’n mukaan päähänpisto, johon on haluttu panostaa huolella.

Näistä intoutuneena Game Music Collective on tarttunut myös YouTube-kanavallaan sotapeliaiheisiin musiikkivideoihin, joilla kokoonpano kasvattaa myös myös kansainvälistä näkyvyyttään. Tuorein musiikkivideo onkin juuri Battlefield-aiheinen, joka on tehty yhteistyössä Parolan panssarimuseon ja varusmiessoittokunnan kanssa.

Tämän ja joukon muita videoita voi katsastaa ohesta, mutta voit möys tutustua tarkemmin kokoonpanon YouTube-kanavaan täältä.

Stasevsikij kertoi tarkemmin myös orkesterin tähänastisesta taipaleesta, alan realiteeteista ja tulevista kuulumisista. Tämän lajemman haastattelun voi lukea tammikuun alussa ilmestyvästä Pelaaja-lehdestä 207.

Game Music Collectiven tulevan Nosturin konsertin sisältöön, aikatauluihin ja hinnastoon voi tutustua täällä!

Lisää luettavaa