FIFA 20:n uratila puhuttaa sosiaalisessa mediassa. Tunniste #FixCareerMode on noussut Ison-Britannian Twitterissä jo kolmanneksi kuumimpien puheenaiheiden listalla, kun tyytymättömät fanit ovat kertoneet mielipiteensä EA:n uusimman jalkapallopelin yksinpelitilan lukuisista bugeista.

Pelaajayhteisö oli jo varovaisen odottavainen, kun EA julkaisi suunnitelmansa uratilan varalle ennen pelin julkaisua. Jalkapallokansa joutui kuitenkin pettymään, kun Early Access -vaiheessa selvisi, että vanhat bugit ovat edelleen läsnä, ja uusiakin löytyi.

Redditistä löytyvän FifaCareers -keskustelualueen aktiivinen jäsen, käyttäjänimi Spookymulder, kertoi Eurogamerille, että EA:n lupauksista huolimatta tekoälyjoukkueet eivät edelleenkään peluuta parhaita pelaajiaan. Ehkä tästä johtuen suurseurat löytyvät kauden päätteeksi sarjataulukon häntäpäästä. Ne myös hamstraavat itselleen edelleen tarpeettoman paljon huippupelaajia yhdelle pelipaikalle.

Myöskään uusi Dynamic Potential -ominaisuus ei toimi luvatulla tavalla. EA:n mukaan pelaajien suoriutuminen kentällä olisi vaikuttanut näiden kehitykseen, mutta hyvästä suorituksesta huolimatta virtuaalifutareiden taso alkaa laskea näiden lähestyessä kolmenkymmenen vuoden ikää. Jotkut pelaajat myös kehittyvät, vaikka pelikunto olisi surkea.

EA on sanonut huomioineensa pelaajien palautteen, mutta minkäänlaista aikamäärettä mahdollisille korjauksille ei ole annettu. Koko listan bugeista voi käydä lukemassa esimerkiksi täältä.

Lähteet: Eurogamer, EA, Reddit

Lisää luettavaa