Entinen Epic-pomo: ”Virtuaalitodellisuuslaitteet eivät tule käymään kaupaksi”

Epic Gamesin entinen johtaja Mike Capps näkee virtuaalitodellisuudessa enemmän ongelmia kuin mahdollisuuksia.

22.3.2015 11:59

Muun muassa Gears of War -sarjastaan tutun Epic Gamesin entinen johtaja Mike Capps on avautunut virtuaalitodellisuushuolistaan GameIndustry-sivustolle.

Virtuaalitodellisuutta tohtoritasolla tutkinut Capps pelkää vt-kypärän ja pelien pyörittämiseen tarvittavan raudan olevan yhdessä aivan liian suuri kertasijoitus. Myös laitteiston käyttämisen vaatima vaiva huolestuttaa Cappsia.

– Monimutkaisuus ei myy. Jopa kotona käytettävät 3D-lasit olivat kaikessa yksinkertaisuudessaan liian hankalia peruskuluttajille, vaikka ne tekivät selvän eron katselukokemukseen, Capps pohtii.

Erityisen paljon miestä epäilyttää laitteiden koteihin saapumista seuraava totutteluvaihe.

– Jos virtuaalitodellisuuden lähtölaukaisu menee pieleen ja suuri osa lasit ostaneista palauttaa laitteensa vaikkapa pahoinvoinnin takia, peli on menetetty. Ihmiset eivät anna teknologialle toista mahdollisuutta, Capps selittää.

Pienten lasten isänä Capps kokee virtuaalitodellisuuden mukanaan tuoman täydellisen immersion myös eräänlaisena ongelmana niiden kohdeyleisön mielessä pitäen.

– Kun laitan kypärän päähän ja suljen itseni pois muusta maailmasta, en ole enää isä, ja sama pätee valtavaan osaan kuluttajista. Kaikki eivät voi eristäytyä tosimaailmasta syystä tai toisesta, Capps painottaa.

Mies kuitenkin summaa vastaavien huolten vaivaavan jokaista uutta alustaa, joista osa pärjää markkinoilla lopulta mainiosti. Pessimistisyydestään huolimatta Capps toivookin huolella kehitettyjen laitteiden löytävän paikkansa pelaajien kodeista ajan myötä. 

Lähde: GamesIndustry

Lisää luettavaa