Frontier Developmentsin johtaja David Braben ei pidä Halo 3:a tai BioShockia hyvinä näytteinä siitä, mitä uuden sukupolven tekniikalla saadaan aikaan.
Vaikka Braben tykkäsi kovasti BioShockin tunnelmasta, hänen mielestään Frontierin uusi projekti, The Outsider, edustaa enemmän sitä, mitä uuden sukupolven laitteilla on mahdollista tehdä. BioShock oli Brabenin mielestä hyvin toteutettu kokonaisuus, muttei pelattavuudeltaan uutta sukupolvea.
Braben pitää myös Halo 3:a hauskana pelinä pelata, mutta myös samalla pettymyksenä, sillä peli ei ole pelattavuudeltaan paljoakaan kakkososaa kummallisempi.

Braben uskoo, että hänen tiiminsä kehittämä Outsider on toista maata ja näyttää, miltä uuden sukupolven pelin pitää tuntua. Frontierin pelistä kerrottiin ensimmäisen kerran 2005 ja sen luvattiin tuovan samanlaista vapautta kuin Brabenin legendaarinen Elite-klassikko. Outsiderista ei ole toistaiseksi muita yksityiskohtia kerrottavana. Pelistä ei ole kuultu ihmeemmin mitään kahteen vuoteen eikä edes ole varmaa, mille alustoille sitä ollaan kehittämässä.

Brabenin tiimi on kehittänyt muun muassa muutamia Rollercoaster Tycoon -osia sekä PS2:n omaperäisen Dog’s Lifen.

Lähde: Eurogamer

Lisää luettavaa